Minulla on Nordic Waren joulukranssin muotoinen kakkuvuoka ja jokin sopiva kakku piti tähän vuokaan keksiä. Kun ei tällä vuoalla oikein voi muulloin kakkuja tehdä, kuin jouluna 😅
Vaikka tummat kakut sopivat tähän vuokaan paremmin, koska kuviot nousevat tummasta kakussa paremmin esille, tällä erää kakusta tuli vaaleahko maustekakku, jonka taikina mehevöityy päärynäsoseella. Käytin taikinaan itse tehtyä päärynähilloa, jonka ohje löytyy täältä. Mikään ei tosin estä käyttämästä päärynäsoseen sijaan omenasosetta.
Ainekset 2 litran vuokaan:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl päärynäsosetta (myös omenasose käy)
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
3 tl vaniliinisokeria
1 tl pomeranssin kuorta
1 tl inkivääriä
2 dl ruokaöljyä
Muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Päärynäsose sekoitetaan munavaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään yhteen ja lisätään taikinaan kahdessa erässä, vuorosiin öljyn kanssa.
Taikina kaadetaan voideltuun (ja tarvittaessa jauhotettuun) vuokaan.
Tästä kakusta tulee melko hyvän kokoinen 😁
Mausteinen ja mehevä kakku ei ole yltiömakea, eikä se tihku rasvaa. Parhaimmillaan se on tarjoiltuna esim. kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti