Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 3. luukku: appelsiini-suklaatorttu

Joulukalenterin 3. luukku sisältää joulun makuja tortun muodossa. 🥰

Yksi jouluisimmista makuyhdistelmistä on mielestäni appelsiinin ja suklaan combo ja tässä tortussa tuo parivaljakko maistuu ilman ihme kikkailuja tai liiallista makeutta.

Ainekset n. 32 cm piirakkavuokaan:

150 g voita

0,5 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

2,5 rkl vettä


230 g appelsiinimarmeladia (1 rs)

1 muna

2 dl ranskankermaa


4 dl kuohukermaa

100 g maitosuklaata sulatettuna


Päälle tummaa kaakaojauhetta


Voi, sokeri ja vehnäjauhot nypitään muruksi. Muruseokseen lisätään vesi ja ainekset sekoitetaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taikina kääritään kelmuun ja sitä lepuutetaan jääkaapissa n. 1/2 tuntia.

Taikina kaulitaan tasaiseksi levyksi ja nostetaan piirakkavuokaan. Taikinaympyrän tulee olla sen kokoinen, että taikina nousee hieman myös piirakkavuoan reunoille.

Ranskankerma, muna ja appelsiinimarmeldi sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Seos levitetään taikinapohjan päälle.

Seoksen levittämistä edeltävä vaihe olisi ollut taikinapohjan reijitys, mutta lähes aina muistan sen vasta siinä vaiheessa, kun koko keksintö on jo uunissa 🙄 Tällä kertaa kävi hyvin, eikä pohja pullistellut… Vahva suositus siis reijittämiselle! 👍🏻

Torttua paistetaan uunin alatasolla 200 asteen lämpötilassa n. 30 minuuttia.

Kun torttu on jäähtynyt, pinnalle valmistetaan suklaakerma. Kerma vaahdotetaan ja sula suklaa lisätään vaahtoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Pintaan levitetyn kerman päälle siivilöidään ohut kerros tummaa kaakaota.

Torttu ei ole yltiömakea, mutta jos makeutta haluaa lisätä, sen voi tehdä lisäämällä appelsiini-ranskankermaseokseen sokeria ja toiset 100g suklaata kermavaahtoon.

Ihana torttu joulunalusajan kahvihetkiin 🥰





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti