Sinappi kruunaa joulukinkun ja kinkkuhan suorastaan vaatii kylkeen itse tehdyn, makean sinapin. 😋
Olen vuosien saatossa ostanut useampia 1kg sinappijauhepusseja ja huomannut, että niissä saattaa olla valtavia laadullisia eroja. Tämän vuoden sinappijauhe oli todella tulista ja siitä syntyikin melko väkevä sinappi 🥵
Sinapin perusohje;
2 dl sokeria
2 dl sinappijauhoja
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen paksupohjaisessa (mieluusti pinnoitetussa) kattilassa. Jauhoseokseen sekoitetaan mukaan kerma ja munat ja ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi.
Massaa keitellään hiljaksiin, koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos saavuttaa kiehumispisteen ja pulpahtaa muutaman kerran.
Keitokseen sekoitetaan etikka sekä 3-6 rkl viskiä. Määrä oman maun ja makutottumusten mukaan.
Valmis sinappi purkitetaan lasipurkkeihin ja se säilyy viileässä pari viikkoa.
Oivallinen joulun pieni ruokalahja 🥰
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti