Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 23. luukku: Kinkun kuorrutus ja koristelu

 Kinkun kuorruttaminen ole vaikea pahimmillaankaan rasti. Hyvin perinteistä linjaa olen yleensä noudattanut. Ajattelin kuitenkin lähteä testailemaan uusia tuulia ja ”revittelin” sitten kuvioinnin kanssa...

Kinkusta kuoritaan lämpimänä verkko tai nahka, riippuen siitä, minkälaisen kinkun on sattunut hankkimaan. Tapaan rapsutella kaikki ylimääräiset rasvat samalla pois, koska en niin tuosta valkoisesta rasvasta kinkussani piittaa.

Kinkun pintaan valetaan reilu kerros sinappia. Sinappiin ripotellaan korppujauhoja.

Hyvin perinteinen tapa taitaa olla pinnan ruuduttaminen, jolloin ruutujen risteyksiin painetaan kokonaisia neilikoita (mausteita siis 😅). Tällä erää yritin edes jotain muuta. Kun neilikka ei mausteena suuhun sovi, niin en ymmärrä, miksi niitä kinkkuunikaan tökkisin.

Piparkakkumuottien joukosta löysin pienen kuusimuotin, vaikka tähteä etsin. Muotilla painelin korppujauhopintaan kuvioita.



Tämän jälkeen kinkku kuorrutteineen laitetaan 250 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.

Ei tämä koristelutyyli kinkkua ainakaan huonontanut 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti