Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Paloista virkattu pöytäliina

Löysin Paaposta kevättalvella paljon uusia, ihania lankoja ja minua kiehtoi valtavasti pastellisävyiset kalalangat. Siltä seisomalta ostin vaaleaan lilaan taittavan Molla-kalalangan. Sävyn nimi on Laventeli. Lanka on 18 säikeistä, joten koukuksi istui 3 koukku.

Kaavailin langasta pöytäliinaa ja koetin etsiä sopivaa neliömallia, jossa etuna olisi se, että voisin liinaa tehdessäni määritellä sen kokoa lisäämällä vain tarvittaessa neliöiden määrää. Pinterest tarjosikin sitten ihan mainion vaihtoehdon;

(Kuvan lähde https://pin.it/1qt6yFE )

Kun sain liinaan 9 palaa valmiiksi, huomasin että se on vielä ihan liian pieni käyttötarkoitukseensa, eikä jäljellä olevalla langalla saa millään tehtyä seuraavaa kerrosta neliöitä niin, että niitä olisi liinassa 16 ja jonka koko alkaisi olemaan kaavailemani kokoinen. Yhdestä rullasta syntyi lopulta 13 neliötä. Tällä kohtaa neliöiden tekeminen alkoi jotenkin tökkimään ja vasta nyt kesällä sain lopulta äntiin tehdä loput neliöt.

Koska neliössä itsessään on elävä nirkkoreunus, en tehnyt erikseen liinaan enää muuta pitsireunaa.

Langan vahvuudesta johtuen liinasta tuli melko paksu, mutta onhan tuo väri kyllä ihan huippu! Veikkaan, että tämä liina kestää käytössä useamman vuosikymmenen ajan 😊 Edit. 10.6.2022.

Sain tiedon kiertoteitse, että tätä postausta ja minua oli syytetty mallin ottamisesta toisesta blogista. Toisin sanoen olisin julkaissut mallin ilman asianmukaisia viitteitä sen alkuperään. Lainausta arvostellut henkilö pitää käsittääkseni itseään mallin luojana ja siinä mielessä ymmärrän närkästymisen. Kuvaa en kuitenkaan hänen blogistaan ole lainannut.

Postaukseen lainatun kuvan alla on linkki, joka silloin, n. puolitoista vuotta sitten johti kyseiseen kuvaan ja sen kautta oli pääsy myös alkuperäiseen blogiin, josta kuva on kotoisin. Sen verran tiedän lainaamisesta, julkaisemisesta ja tekijänoikeuksista, että en ikinä julkaisisi kuvia maksullisista ohjeista tai omissa nimissäni, jos ne eivät omiani ole. Kuvan lainaaja ei ole vastuussa siitä, jos alkuperäiseen kuvaan tehdään muutoksia. Siksi linkeissä pätee päiväykset.

Aika pienellä selailulla huomaa, että kyseessä on vanha malli, jonka ohje on ollut jo pitkään tiedossa ja ihan yleisessä jaossa. Kirjaan siis tähän vielä uudet, tänä päivänä toimivat linkit, jotka johtavat yhteen kyseisestä mallista otettuun kuvaan, sekä blogiin, johon kuvan kautta pääsee. 

Tämä olkoon opiksi myös internetin luotettavuudesta ja siitä, että päivätyt linkit eivät ole ikuisia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi toimittu jotenkin väärin.

Pidetään virkkaaminen jatkossakin iloisena asiana 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti