Vaalea huvimaja


Topi on jo aikaa sitten rakentanut pihaan ihanan, punaisen huvimajan.😍

 Haaveilin pitkään majan sisäpuolen raikastamisesta ja vaalentamisesta ja lopulta sain kuin sainkin kyseisen operaation tehtyä.

Mökki oli alunperin käsitelty jollain värittömällä suojalla, jonka merkistä ja mallista ei varmaa tietoa enää ollut. Käytin käsittelyyn vesiohenteisia materiaaleja, jotka toimivat sekä vanhojen vesi-, että liuotinohenteisten käsittelyjen päälle. Testasin levitettävien materiaalien soveltuvuuden pinnalle vielä sivelemällä niitä näkymättömiin jääviin kohtiin. 

Ikkunoiden ja ovien karmit ja puitteet sekä ovet maalasin ensin valkoisella ovi- ja ikkunamaalilla.


Ilme muuttui jo huomattavasti kirkkaammaksi 😊

Jatkoin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan katon ja seinien käsittelyllä. Niihin levitin valkoista saunasuojaa. Että sain kyllin vaalean lopputuloksen, tein käsittelyn kahteen kertaan.

Seuraavasta kuvaparista näkee eron ennen käsittelyä ja käsittelyn jälkeen.Ompelin myös pehmusteet majassa olleisiin rottinkikalusteisiin. Vaikka tässä hommassa hieman oikaisin ja päällystin ihan tavallisia tyynyjä istuimiin ja selkänojiin, niin eipä nuo huonoilta näytä. Eikä niistä liioin käytössäkään mitään puutu 😊


Saunasuojaa suttasin mökkiin n. 3 litraa ja ovi- ja ikkunamaalia kului n. 1 litra. Materiaaleihin ei niinkään mahdottomia rahoja siis kulunut, mutta hieman pitkän sitkeästi siihen piti aikaa käyttää.

Mökki oli alunperin ihana, mutta sen yleisilme raikastui ja vaaleni juuri sen verran, kuin toivoinkin. Ja taas kerran työhön kulutettu aika ja vaiva kannatti, vaikka kyseessä ei toiminnan kannalta ollutkaan mikään välttämätön toimenpide.

Vaikka hellekeleillä majassa on toivottoman kuuma, on täällä mukava juoda kesäpäivänä kahvit tai istua suojassa sateen ropinaa kuunnellen 😍
Kommentit

Suositut tekstit