Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Virkatut nirkkoreunaiset tabletit

 

Törmäsin Ihan tahattomasti kaupassa tähän Novitan uuteen Soma- bambulankaan (jonka vasta myöhemmin havaitsin olevan "kausituote") ja koska lanka sisältää sitä bambuviskoosia, ensin ajattelin tiskirättien virkkaamista. Ja kyllä niitäkin tästä langasta lopulta syntyi. Mutta sitten tarkemmin lankaa tutkiessani huomasin sen olevan kuin pienen pientä ontelokudetta. Sellaista mikro-onteloa… Nauhalankaa. Ja juuri sellaistahan olen kaivannut virkattaviin tabletteihin! Mukaan niitä keriä sieltä lähti ihan väkisin, vaikka en tiennyt vielä yhtään minkälaiseksi meidän suhde kehittyisi. Vaalea roosa (ruusu) ja vaalea lila (syreeni) olivat väreinä syötävän suloisia. Niitä nyt sitten ainakin alkuun.


Malliksi väkersin ohjeen pinterestissä näkemäni kattausliinan kuvasta. Jotenkin se näytti valtavan romanttiselta ja juuri sellaista näille väreille kaipasinkin. Kolmosen koukulla virkkailin ja kuuteen halkaisijaltaan 36 cm tablettiin kului ihan hieman yli neljä kerää tätä lankaa. Neljä rullaa ei aivan riittänyt, vaikka hilkulla olikin, mutta loppu lanka voi olla alku jollekin muulle ihanalle 😍 Viidellä rullalla tosiaan tekee sitten jo täyden pöydällisen vaikka kierroksen tai kaksi suurempiakin liinoja.


 Tabletteihin Soma oli ihan täydellistä! Tabletit eivät vaatineet edes kovettamista, kuten ohuesta puuvillalangasta aiemmin tekemäni asteritabletit. Lanka itsessään on niin jämäkkää virkattuna, että pelkkä silittäminen kostean liinan läpi riittää.

Pesun ja silityksen jälkeen tablettien koko pysyi ennallaan eikä kutistunut ainakaan niin paljoa, että sitä olisi silmällä tai mitallakaan havainnut. Taas siis yksi hieno lisäpiirre tälle langalle.😊


Ohje tablettiin löytyy täältä.


2 kommenttia:

  1. Kiitos kovasti paljon kivasta tablettiohjeesta. Malli on kaunis, kuitenkin helppo toteuttaa. Terveisin Maija-Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi!
      Anteeksi pitkä reagointiaika, mutta näköjään tämän blogialustan käytön opettelussa menee oma aikansa...
      Hienoa , jos malli miellyttää ja siitä on iloa!

      Poista