Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 12. luukku; Kuusikynttilät


Vaikka kuvittelin jo valaneeni kaikki kynttilät tälle syksyä, sain käsiini vielä kuusen muotoisen kynttilämuotin, enkä malttanut olla testaamatta sitä ja tekemättä sillä muutamaa kynttilää.

No kuusen väriksi ei kyllä istu kovin hyvin muu, kuin vihreä, joten vihreä kynttiläväri piti hankkia tätä varten 😅

Enpä tehnyt sitten lopulta ainoatakaan kuusta pelkästään vihreänä, vaan päätin tehdä nämä kynttilät lumilatvaisiksi ja samalla sain hyvää oppia kynttilävahojen ja lähinnä värien käyttämisestä ja sekoittamisesta.

En pelannut lämpötilojen mittausten kanssa, vaan ihan silmällä ja mutulla päättelin, koska lisään vihreän vahakerroksen valkoisen päälle. Annoin valkoisen vahan jähmettyä sen verran, että vihreää, lämmintä vahaa kaadettaessa värit sekoittuivat vielä keskeltä hieman toisiinsa.

Tässä esimerkki onnistuneesta liukuvärjäytymisestä:

Ja tässä taas yksilö, jossa valkoinen vaha ehti liian kylmäksi ennen vihreän lisäämistä. Kerrokset eivät sekoittuneet yhtään toisiinsa ja näin ollen raja värien välillä on terävä. Tämä ei kynttilää tosin pilaa, vaan tekee siitä yksilön 😊

Näihin kynttilöihin ja niiden muottiin pääsin testaamaan hankkimiani sydänlanganpidikkeitä. Pidikkeistä on iso hyöty, kun lankaa ei tarvitse sitoa mihinkään, vaan se vedetään pidikkeen pinteeseen. Lankaa kuluu huomattavasti vähemmän, kuin sitomalla se esim. tikkuihin.

Lisäksi nämä pidikkeet on muotoiltu siten, että ne pitävät löysän muotin kasassa. Varsinkin tämä kuusimuotti on sen verran pehmoista silikonia, että tuo ominaisuus pidikkeessä teki kuusista ovaalien sijaan pyöreitä. Ja se on hyvä.


Nämä ovat kyllä söpöjä 🥰





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti