Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 6. luukku: Itsenäisyyspäivän täytekakku

 Jo pitkään suunnittelin sinivalkoisen, mustikan makuisen täytekakun toteuttamista itsenäisyyspäivää juhlistamaan.

Kakun sitruunaisen pohjan tein seuraavalla ohjeella:

4 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniliinisokeria

1 tl suolaa

2,5 dl maitoa

100 g voita

4 munaa

1,5 dl ruokaöljyä

1 sitruunan kuori ja mehu

Sitruunan kuori sekoitetaan (hierotaan) sokeriin. Kaikki kuivat aineet sekoitetaan yhteen sitruunasokerin kanssa.

Maito ja voi lämmitetään siten, että voi sulaa.

Munat ja öljy sekoitetaan yhteen.

Maito-voiseos sekoitetaan ensin kuiviin aineisiin. Tämän jälkeen muna-öljyseos sekä sitruunamehu. Taikinaa sekoitetaan sen verran, että se on tasaista.

23 cm irtopohjavuoka alustetaan leivinpaperilla ja vuoka voidellaan. Taikina kaadetaan vuokaan.

Kakkua paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa.

Kakku jäähdytetään hyvin ja leikataan kolmeen osaan.

Täyte:

2 dl kuohukermaa

1 tlk maitorahkaa

2,5 dl mustikkasosetta.

Tarvittaessa maustamiseen sokeria.

Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon lisätään rahka ja sose. Tarvittaessa maustetaan sokerilla.

Täytin ja kasasin kakun päällystämistä edellisenä päivänä. Kasasin kakun kelmulla vuorattuun 23 cm irtopohjavuokaan. Täyte jaetaan kahteen väliin, kakku kääritään kelmuun ja laitetaan maustumaan jääkaappiin.


Kakun päällystämiseen käytin 

6 dl kuohukermaa

1 prk (200g) mascarponejuustoa

1 tlk maitorahkaa

Sokeria

Sinistä elintarvikeväriä

Pinnoitin kakun ensin kermalla, ettei kakku pilkottaisi valmiiden pursotusten välistä.

Värjäsin osan kermasta kahden sävyiseksi siniseksi ja aloitin pursotukset alareunasta, edeten kohti kakun keskustaa ja vaihtaen kerroksittain kerman väriä vaaleampaan.

Itsenäisen suomen kunniaksi.

Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti