Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 18. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 18. luukku; Piparikranssi

 

Tästä joulukalenterista onkin kehkeytymässä melkoinen pitkään tekemättä olleiden inspiraatioiden kokoontumisajo. Minun on monena jouluna pitänyt tällainen piparikranssikin tehdä, mutta tähän asti se on jäänyt toteuttamatta. Nyt sitten luukusta 18 löytyy tämä sini-valkoinen piparikranssi 😊

Eipä tämä sen ihmeempiä vaadi, kuin ympyriäisen "kranssipohjan" piparitaikinasta ja päälle halutunlaiset koristeet. 

Kranssipohjani halkaisija on n. 20 cm.

Käytin pipareihin erilaisia tähden muotoja ja koristelin ne sinisellä ja valkoisella pikeerillä, ennen kuin kiinnitin ne kranssipohjaan. Koristelun tein monilla eri tavoilla ja osan pipareista jätin ilman koristelua.

Kiinnittämisessä käytin myös pikeeriä. Tämä siitä syystä, että sain kyllikseni sulatetusta sokerista kasatessani piparkakkukaupunkia... Pikeerin täytyy vain malttaa antaa kuivua kunnolla, ennen kuin kranssia nostaa pystyasentoon.

Tällaiseen pienehköön kranssipohjaan ei kovin montaa normikokoista piparia pysty laittamaan. Tai pystyy kyllä, mutta ei ole mieltä piilottaa alimpia pipareita piiloon.

Taas tuli monenmoista oppia aiheesta ja seuraavalla kerralla osaan niitä oppeja mahdollisesti hyödyntää 😊

Lopuksi sidoin kranssiin nauhan, josta sen voi ripustaa roikkumaan seinälle tai oveen tai ihan mihin mieli vain halajaa sen silmän iloksi ripustaa 🥰







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti