Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Jouluruokajatkot; rieskat porkkanalaatikon lopusta

En tiedä mistä johtuu, että jouluruokiin kyllästyy olovanaan paljon nopeampaa, kuin muihin ruokiin?  Kuten jo eilen mainitsin, nyt ei pysty enää… Eikä joulusta kuitenkaan ole vasta kuin kolme päivää.

Tänään olen sitten muunnellut ruokia uuteen uskoon, kun en vain kestä sitä, että ne nakattaisiin menemään.

Tällä erää porkkanalaatikon loppu muuntui rieskoiksi. Ilmeisesti joku muukin oli ajatellut rieskoja, koska lähikaupan hyllystä oli ohrajauhot loppuneet. Ostin tilalle spelttijauhoja. 

Ainekset;

200-300g porkkanalaatikkoa

1 muna

1 dl kaurahiutaleita

2-2,5 dl spelttijauhoja

0,5 tl suolaa

Voinokareuta rieskojen pinnalle


Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi. 

Taikinasta nostellaan 6-8 taikinakekoa leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Keot taputellaan ohuiksi kiekoiksi jauhotetuilla käsillä.

Rieskojen päälle laitetaan muutamia voinokareita.

Rieskoja paistetaan 250 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä reunoihin.

Rieskat ovat parhaimmillaan tuoreina ja pelkän voin kanssa 😋

Eikä mausta yllättäen tule enää porkkanalaatikko mieleen lainkaan 🤔




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti