Baileys- kermaliköörillä maustettu juustokakku on juhlava kakku, joka sopii uudenvuoden kahvipöytään ihan täydellisesti.
Ainekset 23 cm vuokaan;
Pohja
200g oreokeksejä
75 g voita
Täyte
4 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
100 g maitosuklaata
2 tl vanilijasokeria
1 dl baileys-likööriä
3 liivatelehteä + tilkka kiehuvan kuumaa nestettä (esim. Maito tai vesi-likööriseos)
Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan sulatettu voi. Seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan notkistettu mascarponejuusto, sokerit, sulatettu (ja jäähdytetty suklaa) sekä likööri.
Liivatelehdet liotetaan ohjeen mukaan ensin kylmässä vedessä ja ne sulatetaan tilkkaan kiehuvaa nestettä. Liivatenestettä jäähdytetään hieman ja se kaadetaan täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
Täyte levitetään pohjan päälle ja tasoitetaan.
Kakun annetaan hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
Kakku koristellaan esim. pursotuksilla, sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.
Todella maukas kakku aikuiseen makuun 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti