Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. joulukuuta 2023

Baileys juustokakku



Baileys- kermaliköörillä maustettu juustokakku on juhlava kakku, joka sopii uudenvuoden kahvipöytään ihan täydellisesti.

Ainekset 23 cm vuokaan;


Pohja

200g oreokeksejä

75 g voita


Täyte

4 dl kuohukermaa

200 g mascarponejuustoa

1 dl sokeria

100 g maitosuklaata

2 tl vanilijasokeria

1 dl baileys-likööriä

3 liivatelehteä + tilkka kiehuvan kuumaa nestettä (esim. Maito tai vesi-likööriseos)


Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan sulatettu voi. Seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan notkistettu mascarponejuusto, sokerit, sulatettu (ja jäähdytetty suklaa) sekä likööri. 

Liivatelehdet liotetaan ohjeen mukaan ensin kylmässä vedessä ja ne sulatetaan tilkkaan kiehuvaa nestettä. Liivatenestettä jäähdytetään hieman ja se kaadetaan täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

Täyte levitetään pohjan päälle ja tasoitetaan.

Kakun annetaan hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.


Toisinaan saan suklaan sekoitettua kermaseokseen siten, että se häviää täysin tasaiseksi kermaseokseen. Toisinaan taas sekoituksen jälkeen massaan jää pieniä suklaahippuja, kuten nytkin. Kyse on massojen lämpötiloista sekä vatkaamisen voimakkuudesta. Kakkuja tehdessäni en pelaa lämpömittarin kanssa ja otan vastaan aina sen, kumpaa sattuu tulemaan. Kun kumpikin on ok, vaikka ehkä hieman enemmän pidän tästä vaihtoehdosta, kun kakussa on pienen pieniä sattumahippuja, jotka sulavat sitten suussa 😋

Kakku koristellaan esim. pursotuksilla, sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.

Todella maukas kakku aikuiseen makuun 😋





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti