Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. joulukuuta 2023

Joulukalenterin 2. luukku; kuurapintaiset lasilyhdyt

Joulukalenterin toinen luukku kätkee taakseen kuuraiset lasilyhdyt. 🥰

Nämä lyhdyt syntyvät lähestulkoon keittiöstä löytyvistä materiaaleista. 

Valmistin samalta seisomalta 7 lyhtyä.

Lyhtyyn tarvitaan:

Lasinen säilykepurnukka

Kuviollinen servetti 

Decoupagelakkaa

Kananmunan valkuaista

Hienoa sokeria

Koristenarua

Leikkasin serveteistä kuviot ja rajasin kuviot siten, että ne mahtuvat suunniteltuun purnukkaan. Yllättävää on, kuinka matalia purkit lopulta ovat ja vaikka valitsee kuinka pieniä kahviliinakuvioita, niitä on vaikea mahduttaa purkkien korkeuteen… 😳

Poistin servettikuvioista kaikki alemmat paperikerrokset siten, että jäljelle jäi vain ohut pintakerros, johon kuva on painettu. 

Tämä ohut paperi kiinnitetään decoupagelakalla purkkiin.

Kun kuvioiden lakkaus on kuiva, voidaan tehdä huurre lasien pintaan. Olen koristellut aiemmin sokerilla esim. jouluhedelmät, joista löytyy tarinaa täältä.

Lasipinta sivellään munan valkuaisella niiltä osin, kun huurretta lasiin halutaan. Kun valkuainen on levitelty, lasin pintaan sirotellaan kidesokeria. Valkuaista on hankala saada täysin kattavaksi kerrokseksi, kun värittömyyden vuoksi ei välttämättä erota, missä valkuaista jo on ja mistä se puuttuu… Järjestelmällisesti etenevä sivelykään ei estänyt haukipaikkoja. Jonkin verran niitä tosin voi korjata vielä sokeroinnin jälkeenkin.

Huurteen annetaan kuivua ja kovettua. Pinta on yllättävän kestävä valmiina. Siitä voi irrota yksittäistä sokerikidettä, mutta ei paljoa enempää.

Lopuksi sidoin punavalkoiset koristenarut purkkien kaulaan.

Purkkien pohjalle on hyvä laittaa ohut kerros hiekkaa tai vaikka suolaa, että sinne asetettava tuikku saa tasaisen alustan.

Näistä lyhdyistä tuli juuri niin kauniita, kuin toivoin. Servettien utuiset kuvat sopivat ideaan täydellisesti.

Näille lyhdyillä on oma tehtävänsä. Kerron siitä myöhemmin lisää 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti