Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. huhtikuuta 2024

Vanhan kirjoituspöydän kunnostaminen - viimeistely, helat

Viimeinen tätä pöytää koskeva julkaisu keskittyy luonnollisesti siihen viimeistelyyn. 

Edelliset pöytään liittyvät postaukset:

Purkaminen ja kunnostaminen

Puhdistus ja hiominen

Käsittely puuvahalla

Kalusteen vetimien vaatimukset olivat lähinnä mittoihin liittyviä. Minulla ei ollut mitään ehdotonta ulkonäkövaatimusta, mutta vetimien täytyi olla sellaiset, että entisten vetimien jäljet ja avainten reiät jäävät edes pääasiassa vetimien alle. Vanhoja lukkorunkoja ei kalusteesta kaivettu pois, joten vetimien kiinnikkeiden paikkojen ei saanut osua lukkorunkoihin. Vetimien korkeuden ei saanut olla yli 42 mm, että ne mahtuvat laatikkojen peileihin… Ja mitä niitä määritelmiä nyt sitten olikaan…

Ostinkin sitten kiiruussani jo yhdet hutivetimet… 🙄 

Meillä on melko paljon kalusteissa kuppivetimiä, enkä uskaltanut kuvitellakaan, että ne ovat lopulta tämän kalusteen ainoa vaihtoehto! 😅 Sellaiset kyllä halusin, mutta en saattanut uskoa, että löydän sellaisia oikeassa koossa. En tosin meinannut päästä sinuiksi sen kanssa, että oviin vetimien on tultava pystyasentoon, kun ne normaalisti asennetaan oven yläreunaan ja vaakaan. Mutta eipä tuo nyt huono vaihtoehto ollutkaan, kun sitä aloin tiloilleen täsmäämään.


Ihan vain hifistelyn vuoksi pöydänkannen kulmiin laitettiin koristeelliset kulmaraudat. Kun sellaiset sattui kaapista löytymään. En kyllä muista, mitä varten ne olen alun perin ostanut... 


Laatikoiden vanhojen vetimien ylempien ruuvien reiät jäi vähän ikävästi näkyviin, mutta tilanne parani huomattavasti, kun laitoin pienet maalitäplät reikien päälle. 



Olen aina halunnut Jurvassa valmistettuja tyylikalusteita. Löydettiin sitten tämä meille sopiva kirjoituspöytä. Jurvalainen sekin. Ei siis mikään tyylikaluste, vaan haettiin pöytä Jurvasta. Näinpä minulla nyt on se haluamani Jurvalainen kaluste. 

Loppukoon tämä neljän julkaisun sarja samoihin sanoihin, joilla se alkoi: 
Puu on jurvalaasten muovaaluvahaa! 😊







 🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti