Suolaiset piirakat! 😋 Ne ovat sen verran kauppansa tekevää tavaraa, että harvemmin edes harkitsen pyöreän piirakan tekemistä, vaan meillä näiden mitta on pelti.
Olen aiemminkin todennut, että näinkin vannoutuneelle lihansyöjälle pelkät kasvisruuat ei välttämättä toimi, mutta piirakat kasvisversioina yllättävät kerta toisensa jälkeen. Jos niistä puuttuu se ruokaisuus, jota meillä kaivataan, sen paikkaa aina yllättävä makurikkaus! Näin on käynyt mm. purjopiirakan kanssa, jonka ohje löytyy täältä 👉🏻 Pellillinen purjopiirakkaa.
Tämän piirakan makumaailma kiertyy juustojen, tomaatin ja peston ympärille. Pohjan ohjeen löysin suklaapossun blogista täältä , jota hieman sovelsin ja täytteen sekoittelin siitä, mitä kaapista löytyy. Pohjaan testasin uutta (ainakin itselleni 😅) kasvipohjaista margariinia ja saattaapa olla, että käytän jatkossakin leivonnassa enemmän kyseistä tuotetta 👍🏻
Ainekset (pellilliseen)
Pohja
300 g voita tai margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
300 g juustoraastetta (itse käytin 50/50 mozzarellaa ja emmentalia)
Peuhasin yleiskoneessa rasvan ja jauhot muruksi ja lisäsin loppuvaiheessa mukaan juustoraasteen.
Annoin taikinan levähtää hetken ja tasoitin sen jälkeen sen ihan vain sormin painelemalla leivinpaperilla vuoratulle pellille, joka vastaa n. 50 cm uunin peltiä. Nostin taikinaa myös hieman reunoille.
Täyte
1 prk n.190g vihreää pestoa
Valkohomejuustoa
(Käytin tähän jämän, jota oli jäänyt jostain kekkereistä yli hieman reilu 1/2 pkt)
250 g pieniä tomaatteja
2 tlk ranskankermaa
1 tlk kermaviiliä
4 kananmunaa
150 g mozzarellaraastetta
Ripaus suolaa
Läjitin lusikalla peston tasaisesti nokareiksi pohjan päälle.
Kuutioin valkohomejuuston pieniksi kuutioiksi ja levittelin kuutiot tasaisesti pohjan päälle.
Levitin ranskankermatäytteen tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle.
Puolitin tomaatit ja levittelin ne tasaisesti täytteen päälle, ympäri piirakkaa.
Piirakka valmistui 200 asteisessa uunissa n. 35 minuutissa.
Kerrassaan mainio piirakka! Peston aromikas maku ja suolainen juusto yhdistettynä ihanan mehukkaisiin ja makeisiin tomaatteihin on loistava yhdistelmä. Piirakan koostumus on koossapysyvä ja siten siisti leikata ja syödä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti