Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Sitruunakreemitorttu

En ole aiemmin valmistanut sitruunatorttua, jossa pintaan tulee marenki, mutta niin kovan usein olen halunnut sitä testata. Ja viimeinkin oli sen vuoro 😅

Piirakkavuokana käytin suurehkoa, halkaisijaltaan noin 30 cm vuokaa.

Pohjan ainekset

150 g voita

4,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl sokeria

4 rkl kylmää vettä

Päräytin jauhot, sokerin ja voin muruksi yleiskoneessa. Lisäsin mukaan veden ja annoin koneen tehdä työn; vaivata massan nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Annoin taikinan levätä hetken viileässä ja painelin sen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Painelin foliota vuoan reunoille pidättämään taikinaa reunoilla esipaiston ajan.

Paistoin pohjaa 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Tällä aikaa vatkasin tymäkän marengin, johon käytin:

3 munanvalkuaista

8 rkl sokeria

Levitin esipaistetun pohjan päälle kaksi rasiaa sitruunakreemiä ja kreemin pintaan marengin.

Paistoin komistusta 200 asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia. Vähempikin aika voi riittää, mutta halusin marenkiin väriä ja se vaati tuon paistoajan.

Raikas ja keväinen torttu, jonka leikkauspinnassa erottuu kauniisti kaikki kolme kerrosta 🥰





🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti