Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. huhtikuuta 2024

Virkattu torkkupeitto pajuneliöistä

Johan näitä peittoja jo kylliksikin on, mutta en vaan voinut jättää ostamatta seiskaveikan uusia värejä, kun ne näin. Ja Novitan Seitsemän veljestä - langasta en ole tainnut aiemmin mitään tehdäkään... Koppaan hyppäsi vihreää, roosaa ja valkoista lankaa.

Olen virkannut pajuneliöistä vauvanpeittoja (sinisen ja vihreän sävyissä) ja toivonut, että jonain päivänä minulla olisi aikaa tehdä peitto myös itselleni kyseisellä kuviolla. En tiedä, oliko nyt sitä aikaa sen kummemmin, mutta nuo langat inspiroi niin kovasti, että palasia alkoi syntymään ihan itsellään.

Jos nyt olisin kerrankin ymmärtänyt itseäni, olisin tyytynyt pelkästään valkoiseen lankaan, mutta kun noiden värien vuoksi tästä innostuin, niin väriä sitten myös tulee... 

Yleisilmettä vaalentaakseni tein kuitenkin joka toisen vinorivin värillisellä langalla, vuorotellen vihreää ja roosaa ja joka toisen valkoisella.

Yhden palan koko on 16x16 cm

Peiton koko on 6 x 13 palaa, joka tekee valmiin reunuksen kanssa 105 x158 cm.

Yhdestä lankakerästä syntyi 5 palaa

Yhdistämiseen ja reunoihin kului noin 1,5 kerää valkoista lankaa.

Palat kiinnitin toisiinsa kiinteillä silmukoilla. Yksinkertainen ja kruusailematon yhdistämismalli sopii mielestäni tähän kuvioon.

Ensin kiinnitin palat toisiinsa vaakasuunnassa,

ja sitten pituussuunnassa 

Reunuksen malli on viritelmä ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita sekä nirkkoja. En arvannut, että noin vähällä saisin peittoon juuri haluamani määrän romanttista röyhelöä.

Valmis peitto on kyllä kaunis. Värit ovat kauniit ja ne sointuvat yhteen.

Vasta asetellessani peittoa sohvalle tajusin sen. Peiton värit toistavat yhden lempimaalaukseni värejä. Taulun on maalannut seinäjokelainen taiteilija, Kirsi Ylä-Ilomäki ja taulu on tehty jonkinlaisesta sielunmaisemastani; lakeudesta, latomerestä ja horsmista sen rannoilla, elokuisen usvan ympäröimänä. Voi olla, että tässä on syy sille, että nuo värit suorastaan tunkivat itsensä mukaan ja sen seurauksena peitosta melko varmasti tulee kiinteä osa olohuoneen sisustusta. 🥰


Edit. 8.4.2024. 
Olen oikeastaan odottanut sitä päivää, että jonkun kuvan leimaan tulee kirjoitusvirhe. Ja nyt se tapahtui 😅 postauksen ensimmäinen kuva vaihdettu tällä päivänmäärällä. Kuvassa lukee nyt blogin nimi sen sijaan, että siinä lukisi ”Patsaakos tässä” 😂




 🌸 Terveisin Susanna 🌸



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti