Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 20. huhtikuuta 2024

Silmälasinauha - virkattu kukkaköynnös

Ajatuksissani oli tehdä äitienpäivälahjaksi silmälasinauha, joka olisi hento, kevyt, kesäinen ja kukilla somistettu. Ajattelin ensin, että tällainen virkattu köynnös olisi suhteessa niin helppo ja nopea tehdä, kuin mitä on sen koko; kourallinen ohutta lankaa… mutta vaikka tuo nyt ei vaativuudeltaan paha rasti ole, niin varsin nopeasti se ei kuitenkaan syntynyt… Vaikka itse köynnös lehtineen oli nopeahkosti virkattu, jokainen kukka piti kuitenkin virkata erillisenä ja se olikin melko tarkkaa ja aikaa vievää näperrystä.

Lankana käytin jemmasta löytyneitä ohuita virkkauslankoja jotka virkkasin 1,25 koukulla.

Ensin virkkasin siis köynnöksen. Aloitin ja lopetin köynnöksen kiinnittämällä sen molemmista päistään kaksoiskumilenkkiin, jotka pujotetaan silmälasien sankoihin.

Köynnös syntyy ketjusilmukoista, eri kokoisista pylväistä sekä nirkoista. Lehtiä tein ketjuun n. 10 silmukan välein ja nirkkoja lehtien väliin epäsymmetrisesti ja ennalta suunnittelematta.

Köynnökseen virkkasin pieniä kukkasia, joiden keskiön virkkasin köynnöksen nirkkoihin. Näin kukka oli näppärämpi saada kiinni köynnökseen, kun ei tarvinnut aina jokaista erikseen ruveta neulalla kiinni ompelemaan. Kukasta tuli viuhkamainen ja yhdistämällä aloitus ja lopetussilmukat, viuhkasta muodostui ”kuppi”. Noiden kuppien pohjalle kiinnitin valkoiset helmet kukan päättelylangalla.



Lopuksi ompelin vihreällä, pitkällä langalla vielä koko köynnöksen läpi, kiinnittäen samalla helmiä koko köynnökseen.

Kukkia tähän köynnökseen tein vain yhdellä värillä… ehkä seuraavasta tuleekin jo sitten värikkäämpi. Tai jotain muuta 🥰





🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti