Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Virkatut nappisäärystimet

Nämä säärystimet saivat alkunsa jo viime syksynä, mutta jäivät sitten joulun jalkoihin ja joulun yli siirryttäessä tuntui siltä, että kevättä vasten niitä on enää turha tehdä. Nyt kuitenkin kylmät kelit jatkuu ja jatkuu ja siksi nostin tuon keskeneräisen mytyn takaisin työn alle. 

On kyllä hyvä, että niitä keskeneräisiä ei liiaksi nurkissa pyörisi, vaan nekin valmistuvat jollain aikataululla ja joskus.

Säärystimet on virkattu paksusta seoslangasta, jota tuskin enää edes myydään. Muistaakseni nimi oli Pirta. Koukkuna käytin 4,5 koukkua.

Aloitin säärystimien teon luomalla ketjusilmukoita säärystimen pituuteen tarvittavan määrän.

Jatkoin työtä tekemällä pylvään jokaiseen ketjusilmukkaan. Työ ympäri ja sama toiseen suuntaan, jatkaen tätä niin kauan kunnes leveys vastaa säären ympärystä.

Tein napinlävet pystysuuntaiseen saumaan. Ylä- ja alareunaan sekä napinläpiin tein kaaret pylväillä.

Lopuksi kiersin työn kiinteillä silmukoilla siten, että napinläpien kaariin tuli kolme nirkkoa ja ylä- ja alareunan kaariin yhdet nirkot.

Alla karkea havainne:

Napit kiinnitin säärystimen suoraan reunaan siten, että yläpäässä niiden linja sisentyy. Tämä aiheuttaa sen, että säärystin on yläpäästä hieman tiukempi ja pysyy paremmin sääressä, liukumatta nilkkaan.

Nämä on kyllä ihan asialliset säärystimet! Lämpimät ja yksilöllisen näköiset. Kuin irtolahkeet.

Minulle on ennenkin käynyt siten, että talven viimeisille pakkasille hankin jotain uutta talviasustetta, joka sitten jää käyttämättä, kun kevät yllättää. Odotan tämän taian toimivan tälläkin kertaa, koska kevät voisi kyllä jo tulla... 💛






 🌸 Terveisin Susanna 🌸



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti