Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. huhtikuuta 2024

Virkattu helistin - kauris I

Taas on syntynyt ihana pienokainen sukuun 💙

Luonnollisesti päässä alkoi heti sätimään, että minkäslaisen peiton nyt kummilapseni vauvalle sitten virrkkuloin… 🤔 Ja jostain lootikon ulkopuolelta eli Paaposta löysin ajatuksen tehdä kaikkea ihanaa, pientä ja somaa. Amigurumi tyyppistä hahmosarjaa kaavailin.

Ensimmäinen yritys meni harjoitteluksi ja tämä pitää vielä tehdä uusiksi, mutta kerron kuitenkin tarinan tämän helistimen takaa.

Käytin tähän työhön Dropsin Safran-lankaa sekä 3 koukkua. Helistimeen tarvitaan myös puurengas ja helistinpallo. Lähes koko työ tehdään kiinteillä silmukoilla.

Aloitin virkkaamalla puurenkaaseen sinisen ”pohjan”. Tein 17 ketjusilmukkaa ja virkkasin kiinteillä silmukoilla edestakaisin, kunnes virkattu suorakulmio ylti pituudeltaan renkaan ympäri. Kiinnitin sinisen pohjan reunat toisiinsa renkaan yläpuolelta piilosilmukoilla.


Koska kyseessä on vauvan lelu, osien ja lankojen tulee olla niin tiiviisti ja tarkasti paikoillaan ja hyvin pääteltynä, ettei mittään pääse irtoamaan. Niinpä pyrin aloittamaan uuden osan aina kiinnittämällä sen edelliseen siten, että oli mahdollista aloittaa ja päätellä langat työn sisälle.

Sinisen osan keskelle tein vihreän kauluksen, johon aluksi tein vaalean reunuksen. Tämä röyhelökaulus syntyi siten, että loin siniseen pohjaan ringin silmukoita vihreällä. Tämän jälkeen kiersin silmukkarinkiä siten, että jokaisella kierroksella tein jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa.

Kauriin pään aloitussilmukat tein samoihin kohtiin kauluksen aloitussilmukoiden kanssa. Kun olin saanut päätä tehtyä noin puoleen väliin, aloitin tummemmalla värillä kauriin otsakuvion. Päivänvalossakin tuo ”tummempi” väri näytti niin vähän tummemmalta, että epäilin sitä heti alkuunsa liian vaaleaksi…

Pään sisään pujotin viimesenteillä helistinpallon ja tungin täytettä pään täyteen… 😅

Korvat syntyivät kolmiosta, jossa tein silmukkaketjuun ensin kiinteän silmukan, sitten puolipylvään ja lopuksi pylvään. Korvat kiinnitin päälaelle, niin etäälle toisistaan, että väliin mahtuisi pienet sarvet.

Sarvet tein harmaasta langasta virkkaamalla ketjuun kiinteitä silmukoita. Lopuksi neuloin päättelylankaa sarviin siten, että lanka veti litteähköt kiinteät silmukat suppuun ja sarvet pyöristyivät. Kiinnitin sarvet päättelylangoilla korvien väliin.

Kuonoa varten virkkasin pienen pylpyrän, jonka kiinnitin kauriin nassuun. Samaa lankaa käyttäen kirjoin otsalle pilkut.

Lopuksi kirjoin mustalla langalla silmät ripsineen sekä nenän.

Sen verran jäi vaivaamaan tuo pään kahden eri värin samankaltaisuus, että haluan tehdä tämän uudestaan vähän ronskimmalla värityksellä. Myös korviin tiedän uskaltaa tehdä vähän lisää kokoa 😊

Söpöphän tämä kuitenkin on 🥰


 🌸 Terveisin Susanna 🌸Ei kommentteja:

Lähetä kommentti