Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Sitruuna-kinuskipalat

Sitruunan raikkaus ja kermakinuskin makeus yhdistyvät ihanasti tässä helpossa leivonnaisessa.

Pohjan anekset;

4 munaa

5 dl sokeria

1 dl maitoa

4 tl leivinjauhetta

7 dl vehnäjauhoja

4 tl vaniliinisokeria

1 sitruunan raastettu kuori 

Noin 1 dl sitruunamehua

300g voita 

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Sulatettu ja hieman jäähdytetty voi sekoitetaan munavaahtoon. Sitruunan kuoren keltainen osa raastetaan munavaahtoon ja puristetaan sitruunasta mukaan myös mehut. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos sekoitetaan munavaahtoon kolmessa osassa, vuorotellen maidon ja mehun kanssa.

Taikina levitetään tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. 

Pohjaa paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa n. puoli tuntia.

Kuorrutuksen ainekset;

2 dl kermaa

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

200g valkosuklaata

Päälle koristerakeita

Kerma, sokeri ja siirappi sekoitetaan paksupohjaisessa kattilassa yhteen ja niitä keitellään n. 10 minuuttia. Seoksen annetaan kuplia rauhassa keittämisen ajan. Levy sammutetaan ja valkosuklaa sulatetaan pienissä erissä sekoitellen kerma-sokeriseokseen. 

Kuorrute levitetään täysin jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja koristellaan pinta koristerakeilla.

Leivonnainen voidaan pakastaa sopiviksi annospaloiksi leikattuna.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti