Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. huhtikuuta 2024

RedVelvet - donitsit

 

Testasin Redvelvet-taikinan taittumisen donitseihin. Taittuihan se… 

Sovelsin ihan perus redvelvet kakkutaikinaa, jonka pursotin ja paistoin donitsien muotoon donitsipellillä. Taikinamäärästä syntyi 24 isoa ja 36 pikkudonitsia. Eli melkoinen määrä 😅

Ainekset;

4,5 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1,5 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 dl sokeria

1 dl rypsiöljyä

2,5 dl piimää

1rkl omena-, tai valkoviinietikkaa

Punaista elintarvikeväriä (pastaväri)

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Munat ja sokeri vaahdotetaan. Munavaahtoon sekoitetaan vuoron perään kuivat ja kosteat ainekset (jauhot-piimä-jauhot-öljy). Lopuksi taikinaan lisätään etikka ja väriaine. Väriä olisi voinut olla enemmänkin, joten oma suositukseni on pari teelusikallista pastaväriä. Väriaineen voimakkuudella on varmasti suuri merkitys.

Taikina pursotetaan öljyttyihin donitsipelteihin. Donitseja paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia, uunien erot huomioiden.

Koristelin punaiset donitsit valkosuklaalla ja suklaahippusilla. 


Donitsit eivät ole turhan makeita ja ihan suoraan sanottuna ulkonäkö on tässä tapauksessa parempi kuin maku 😅 Seuraavalla kerralla täytyykin kokeilla kuorruttamiseen vaikka jotain voipohjaista kreemiä, josta donitseihin saisi lisää makua ja ”kosteutta” 🤔 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti