Testasin Redvelvet-taikinan taittumisen donitseihin. Taittuihan se…
Sovelsin ihan perus redvelvet kakkutaikinaa, jonka pursotin ja paistoin donitsien muotoon donitsipellillä. Taikinamäärästä syntyi 24 isoa ja 36 pikkudonitsia. Eli melkoinen määrä 😅
Ainekset;
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl piimää
1rkl omena-, tai valkoviinietikkaa
Punaista elintarvikeväriä (pastaväri)
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Munat ja sokeri vaahdotetaan. Munavaahtoon sekoitetaan vuoron perään kuivat ja kosteat ainekset (jauhot-piimä-jauhot-öljy). Lopuksi taikinaan lisätään etikka ja väriaine. Väriä olisi voinut olla enemmänkin, joten oma suositukseni on pari teelusikallista pastaväriä. Väriaineen voimakkuudella on varmasti suuri merkitys.
Taikina pursotetaan öljyttyihin donitsipelteihin. Donitseja paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia, uunien erot huomioiden.
Koristelin punaiset donitsit valkosuklaalla ja suklaahippusilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti