Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 30. huhtikuuta 2024

Churrot

Vappu menee mulla helposti samaan kategoriaan joulun kanssa… Aina kiva kokeilla jotain uutta, eikä vanhoja, hyväksi havaittuja leivonnaisia millään vitsisi jättää leipomatta. Lopputuloksena onkin sitten herkästi leivonnaisia vaikka pataljoonalle.

Tämän vuoden testauksessa on churrot.

Resepti on tuntunut jotenkin työläältä, mutta työn alle sen ottaessani se ei yllätyksekseni oikeastaan ollut sitä.

Reseptin pohjana köytin K-ruoka - sivuilta löytyvää ohjetta, jonka tein yllättäen kaksinkertaisena. Ettei vaan lopu churrot kesken… 🙄

Ainekset:

5 dl vettä

200 g voita

2 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja


4 kananmunaa

1 sitruunan kuori raastettuna

Paistamiseen öljyä tai paistorasvaa


Vesi, voi ja kuivat aineet sekoitetaan kattilassa yhteen ja seosta keitellään sekoittaen, kunnes se muuttuu kiinteäksi, yhtenäiseksi massapalloksi. Kattila nostetaan liedeltä ja seoksen annetaan jäähtyä hieman.

Munat rikotaan astiaan ja niiden rakenne rikotaan.

Munat ja sitruunankuoriraaste sekoitetaan jauhoseokseen. Tähän vaiheeseen tarvitsin sähkövatkainta, vaikka kuvittelin sekoittamisen olevan mahdollista käsipelillä ja puuhaarukalla. Ei ollut.

Rasva lämmitetään 180 asteiseksi.

Taikina laitetaan pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Tällaisen taikinamäärän jaoin kolmeen osaan, ettei pursottamisesta tule liian raskasta.

Kuumaan rasvaan pursotetaan n. 10 cm pitkiä taikinapötkylöitä. Taikinapötkylän katkaisemiseksi on hyvä käyttää saksia. Pötkylät paistetaan ruskeiksi molemmin puolin.

Paistuneet pötkylät nostetaan talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva valuisi niistä pois.

Taikinasta tuli noin 50 pökylää. Näiden minun pötkylöiden koko on todellisuudessa 5-10 cm. Pituutta oli hieman vaikea arvioida pursottaessa.

Pötkylät sokeroidaan (tai kanelisokeroidaan). Sokerina käytin erikoishienoa sokeria, joka tarttuu tällaisiin leivonaisiin huomattavasti paremmin, kuin hieno sokeri.

Nämäpä olivatkin kivan makuisia. Päältä rapeita ja sisältä meheviä. Näistä minun churroistani hävisi pursotuksen jälki lähes täysin paistovaiheessa, eli ehkä jotain meni taikinan teossa vikaan… En tierä, enkä piittaa, koska ei vaikuta makuun.

Churrot kai tavataan dipata esim. sulaan suklaaseen, mutta nämä tekee kauppansa kyllä ilman dippiäkin 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti