Aiemmin kerroin vanhan kirjoituspöydän kunnostamisesta ja sen hiomisesta.
Vanhan kirjoituspöydän kunnostaminen - purkaminen ja korjaaminen
Vanhan kirjoituspöydän kunnostaminen - puhdistus ja hiominen
Nyt pöytä on saanut kuivua sisätiloissa noin kaksi kuukautta. Kuulostaa pitkältä ajalta ja sitä se onkin… Tarkoitus oli ottaa pöytä käsittelyyn aiemmin, mutta sille ei vain ole löytynyt sopivaa aikaa. Tosin ei ole lainkaan pahasta, että se on nyt saanut rauhassa oleentua sisätiloissa ja mahdollisesti pintakäsittelyn jälkeen puu ei enää suuremmalti kutistuisi.
Päätin käsitellä pöydän valkoisella puuvahalla, että puun elävä pinta kuultaisi käsittelyn alta.
Kävi nyt kuitenkin siten, että vaha imeytyi puuhun kovin epätasaisesti ja jätti pinnan laikukkaaksi ja vähän rumaksi.
Ainakin minun silmään se näytti häjyltä ja siksi käsittelin pöydän kauttaaltaan kahteen kertaan. Tämä tosin aiheutti sen, että kuulto-ominaisuus katosi lähes täysin… Noh. Kaikkea ei voi aina saada.
Pöydän kansiasiahan jäi aiemmin hieman avoimeksi. Kun tätä aikansa oli pyöritelty, oli järkevintä ja halvempaa päätyä siihen, että jos vain löytyy sopivan mittainen valmis liimapuulevy, se otetaan. Tämä olisi myös vähätöisintä, kun ei tässä nyt mitään puuseppiä olla ja jossain kohtaa on tunnustettava oman osaamisen rajat. Pöydän syvyys on ikävästi 63 cm, eli normaalit, valmiit 60 cm liimapuulevyt jäisivät vajaaksi. 80 cm liimapuulevyä oli saatavilla jossain Tampereella saakka ja 3 metrin levystä olisi jäänyt melkein puolet yli… Turhan hintava vaihtoehto sekin.
Ja sitten se tuurinpipana osui kohdalle, kun ihan paikalliselta myyjältä löytyi liimapuulevy koossa 1600*800. Pieni soiro levyn takareunasta pois ja kansi oli siinä! Koska levyn vahvuus oli lähemmäs 50mm alle kuuluva kehys jäi nyt sitten pois. Mutta se ei haittaa. Ei haittaa liioin se, että kansi on mäntyä ja pöytä muutoin koivua. Toimii kuitenkin 👍🏻
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti