Lakritsi ja sitruuna ovat ihana makupari. Myös ulkonäöllisesti musta ja keltainen toimivat hienosti yhdessä.
Tämä pääsiäispöydän rahkamoussekakku syntyi kermasta, sitruunarahkasta sekä lakritsikastikkeesta. Pohjalla on salmiakkijauheella maustettu pikkuleipämuru.
Ainekset 24-26 cm kakkuvuokaan;
Pohja:
150 g kultamarie keksejä
100 g voita
3 tl salmiakkijauhetta
Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 tlk sitruunarahkaa
sitruunamehua
keltasta elintarvikeväriä
2 dl valmista lakritsikastiketta
6 liivatelehteä
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1 tlk sitruunarahkaa
keltaista elintarvikeväriä
koristemunia
Keksit murskataan ja murun joukkoon sekoitetaan sulatettu voi ja salmiakkijauhe. Muru painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liotetaan yksi liivatelehti kylmässä vedessä ja kun se on pehmentynyt, puristetaan siitä ylimääräinen neste pois. Kuumennetaan 0,5dl kermaa lähes kiehuvaksi ja sulatetaan pehmeä liivatelehti siihen. Kun liivate on sulanut, sekoitetaan lakritsikastike kerman joukkoon.
3,5 dl kermaa vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi. 5 liivatelehteä liotetaan kylmässä vedessä ja niiden pehmennyttyä niistä rutistetaan ylimääräinen neste pois. Kuumennetaan sitruunamehu lähes kiehuvaksi ja liuotetaan liivatelehdet kuumaan mehuun. Jäähtyneeseen mehuun sekoitetaan pari ruokaluskallista sitruunarahkaa. Kun seos on tasaista, sekoitetaan liivateseos ja loput rahkat yhteen. Tämän jälkeen rahka-liivateseos sekoitetaan kermavaahtoon. Seos värjätään keltaiseksi.
Kerma-rahka levitetään keksimurupohjan päälle. Rahkapintaan tehdään lusikalla "viiltoja", jotka täytetään jäähtyneellä lakritsiseoksella. Viiltoja tehdään nin paljon, että kaikki kastike on kakun sisässä.
Kakkua hyydytetään jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kakku koristellaan pursotteilla, johon käytetään 2 dl kermaa ja 1 tlk sirtuunarahkaa sekä keltaista elintarvikeväriä. Pursotteiden päälle lisätään pieniä munia tai koristerakeita.
Iloisen näköinen, keväinen kakku 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti