Tuli taas aika valmistaa voileipäkakku. Koska kalakakkua en ole tehnyt moneen vuoteen, päätin nostaa sen lauteille.
Ainekset:
1/2 pkt vehnäpaahtoleipää
1/2 pkt ruisvuokaleipää
Kostutukseen n 2 dl kalalientä (kalaliemikuutio + kuuma vesi)
1. täyte
200 g lämminsavulohta
1 prk ranskankermaa
mustapippuria
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
2. täyte
150 g graavilohta
2 kananmunaa
2 dl majoneesia
1 tlk ranskankermaa
3 rkl kapriksia
0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
1 prk kuohukermaa
2 rasiaa tuorejuustoa (esim. Tilli- tai yrttimaustettua)
aromisuolaa
Valmistetaan täytteet. Kalat pienistetään; savulohi esim. haarukalla ja graavilohi veitsellä pieniksi kuutioiksi sekä kananmuna raastamalla. Sekoitetaan kalat muiden täytteiden ainesten kanssa sekaisin tahnamaiseksi seokseksi.
Kakku kootaan käyttäen kerroksissa vuoronperään tummaa ja vaaleaa leipää sekä vuorotellen eri täytteitä.
Kakku on hyvä koota vähintään vuorokautta (2-3 päivää toimii vielä paremmin) ennen tarjoilua, niin se ehtii maustumaan. Kakku kääritään kelmuun ja säilytetään viileässä. Päällystäminen on hyvä tehdä vasta tarjoilupäivänä tai päivää ennen.
Kerma vatkataan vaahdoksi. Tuorejuusto notkistetaan ja sekoitetaan kermavaahtoon. Seos maustetaan tarvittaessa aromisuolalla.
Päällinen levitetään kakun päälle ja koristellaan kakun pinta esim. graavilohiruusuilla ja kasviksilla.
Vaikka nuo lohiruusukkeet ovat ihan kökköjä, tästä kakusta tuli ehkä paras kalatäytteinen kakku, mitä olen ikinä tehnyt 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti