Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä

Tuli taas aika valmistaa voileipäkakku. Koska kalakakkua en ole tehnyt moneen vuoteen, päätin nostaa sen lauteille.

Ainekset:

1/2 pkt vehnäpaahtoleipää

1/2 pkt ruisvuokaleipää


Kostutukseen n 2 dl kalalientä (kalaliemikuutio + kuuma vesi)


1. täyte

200 g lämminsavulohta

1 prk ranskankermaa

mustapippuria

3 rkl sitruunamehua

0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä


2. täyte

150 g graavilohta

2 kananmunaa

2 dl majoneesia

1 tlk ranskankermaa

3 rkl kapriksia

0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä


1 prk kuohukermaa

2 rasiaa tuorejuustoa (esim. Tilli- tai yrttimaustettua)

aromisuolaa


Valmistetaan täytteet. Kalat pienistetään; savulohi esim. haarukalla ja graavilohi veitsellä pieniksi kuutioiksi sekä kananmuna raastamalla. Sekoitetaan kalat muiden täytteiden ainesten kanssa sekaisin tahnamaiseksi seokseksi.

Kakku kootaan käyttäen kerroksissa vuoronperään tummaa ja vaaleaa leipää sekä vuorotellen eri täytteitä.

Kakku on hyvä koota vähintään vuorokautta (2-3 päivää toimii vielä paremmin) ennen tarjoilua, niin se ehtii maustumaan. Kakku kääritään kelmuun ja säilytetään viileässä. Päällystäminen on hyvä tehdä vasta tarjoilupäivänä tai päivää ennen.

Kerma vatkataan vaahdoksi. Tuorejuusto notkistetaan ja sekoitetaan kermavaahtoon. Seos maustetaan tarvittaessa aromisuolalla. 

Päällinen levitetään kakun päälle ja koristellaan kakun pinta esim. graavilohiruusuilla ja kasviksilla.

Vaikka nuo lohiruusukkeet ovat ihan kökköjä, tästä kakusta tuli ehkä paras kalatäytteinen kakku, mitä olen ikinä tehnyt 😋






 🌸 Terveisin Susanna 🌸






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti