Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. maaliskuuta 2024

Juustokakku-vadelmapiirakka

 Piti leipoa jotain sopevaa, makeaa hyväskää kyläyhdistyksen bingoon ja vaikka tällaisissa tilanteissa pitäisi pysytellä jossain tutussa ja turvallisessa, lähti taas mopo hanskasta…

Koska paloja piti saada riittävä määrä 5-20 hengelle (kun ennakkoon ei voi tietää bingoilijoiden määrää), ainoa vaihtoehto oli koko pellin kokoinen leivonnainen. 

Jääkaapista löytyi pari pakettia tuorejuustoa ja siitä se ajatus lähti. 

Pohjan ja murupinnan ainekset;

8 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

250 g voita sulatettuna

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

Ainekset sekoitetaan muruksi.

Muruseoksesta erotellaan 1/3 (joka ripotellaan lopuksi murupinnaksi piirakan päälle).

Jäljelle jääneeseen 2/3 taikinaan sekoitetaan

1 muna

1 tlk kermaviiliä

Taikina levitetään nuolijan avulla ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.

Juustokakkukerros;

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk kondensoitua maitoa

0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Juustoaines levitetään tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle.

Juustomassan päälle ripotellaan tasaisesti 4-5 dl vadelmia (jäiset pakastevadelmat ovat ok)

Vadelmien päälle levitetään lopulta muruseos.

Piirakkaa paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.

Lopputulos oli todella hyvä ja maistuva ja myös bingoväki tykkäsi. Riski kannatti siis ottaa 😁


Piirakka on ihanan raikas ja keväinen. Vadelma ja tuorejuusto toimivat kyllä hienosti yhdessä 🥰




  🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti