Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. helmikuuta 2024

Uusi vetoketju takkiin vanhaa purkamatta

 

Vetoketjun ompeleminen ei ole tekemätön paikka, mutta silloin kun vanha ketju pitäisi purkaa ja saada uusi ketju tilalle, lakkaa yksinkertaisesti huvittamasta… Mutta hyvä vaate menee haaskeelle, jos sitä ei rikkinäisen vetoketjun takia voi käyttää 😕

Kuulin sitten, että vetoketjun voi ommella myös vanhan ketjun alle, jolloin vanha ketju jää näkyviin ja purkamista ei tarvitse tehdä laisinkaan. Tämä kuulosti järkeenkäyvältä. Myös melkein liian helpolta. 

Sain tähän neuvon eräältä tuttavalta, että uuden vetoketjun tulisi olla vanhaa ketjua lyhyempi. Kuulemma tämä ei kuitenkaan ole mikään ongelma, koska vaatevalmistajien ketjupituudet poikkeavat kaupassa myytävien ketjujen pituuksista ja näin ollen 2-4 senttiä lyhyempi ketju on helppo löytää.

Tämä käsittelyyn ottamani takkiparka oli kokenut kovia. Sitä on pesty ja pyöritelty kuivausrummussa ja siitä syystä vetoketju aaltoilee ja hampaiden kärsittyä vetoketju aukesi käytössä aina väärästä päästä. Takki itsessään on ehjä ja käyttäjälleen mieluisa, mutta roikkunut nyt jo pari talvea tyhjän panttina. Siispä vetoketjun vaihtokonsti testiin!

Vanhasta vetoketjusta poistetaan kelkat ja stopparit. Kaikki irtoavat osat otetaan pois.

Uusi vetoketju asetellaan siten, että vanhan vetoketjun päät yltävät molemmissa päissä uuden ketjun yli. 

Uusi ketju kiinnitetään neuloilla vanhan alle.

Uuden vetoketjun päät käännetään siististi nurjalle puolelle ja ommellaan ketju kiinni vanhaan ketjuun ihan vanhan ketjun hampaiden vierestä, vetoketjupoljinta apuna käyttäen.

Tässä operaatiossa kului aikaa kaikkineen reilu puoli tuntia. Ei lähtenyt järki tuossa ajassa… 😅

Uskomatonta, mutta totta! Vetoketjun voi todellakin ommella takkiin vanhaa purkamatta! Vaikka aaltoilu ei tällä tavalla tästä kyseisen takin vetoketjusta poistu, ketju toimii ja takki on taas käyttökuntoinen. Kaiken lisäksi vetoketjun päälle taittuva läppä peittää vetoketjun, eli vaikka vanhan ketjun hallitseva aaltoilu on hieman häjyn näköistä, se ei todellisuudessa edes näy käytössä. Mahtavaa! 👍🏻




  🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti