Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. helmikuuta 2024

Maissihiutale-suklaamakeiset

Ostin alennuksesta kondensoitua maitoa useamman purkin ja erään leipomispakkokohtauksen tullessa ajattelin käyttää yhden purkin jonkinlaisiin makeis-tyyppisiin pikkuleivonnaisiin. No lieneekö makeisten tekeminen leivontaa? En oikein muuhunkaan kategoriaan sitä osaa kyllä lokeroida.

Löysin nopean tuntuisen suklaaviiksien reseptin Kodin kuvalehden sivuilta ja lähdin testaamaan sitä.

Ainekset;

3,5 dl sokeria

1 tlk kondensoitua maitoa

150 g maitosuklaata

1 rkl voita

noin 1 l maissihiutaleita

Sokeri sulatetaan pannulla. Sokeria ei saisi sekoitella sen jälkeen, kun se alkaa sulamaan, ettei siihen muodostuisi kokkareita. On myös oltava varovainen, ettei sokeri pala.

Pannulle sekoitetaan kondensoitu maito ja massaa sekoitetaan niin kauan, että ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa. Pannu otetaan pois liedeltä.

Mukaan sekoitetaan paloiteltu suklaa ja voi. Kun massa on tasaista, sekoitetaan varovasti joukkoon maissihiutaleet.

Melkoista tahnaa tästä syntyikin 😅 

Massa annostellaan pieniin makeisvuokiin kahden lusikan avulla.

Todella makea pikkuherkku. Jäähtyessään hieman kovaa ja sitkeää, enkä löydä yhtymäkohtaa siihen, että alkuperäisen reseptin mukaan nimi ”suklaaviikset” on tullut siitä, että tällaisen herkun syödessään ylähuuleen muodostuisi suklaiset viikset. Näistä minun versioista ei sellaisia tullut…

Mutta hyviähän nämä olivat ilman viiksiäkin 🥸







🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti