Siemenistä valmistettu näkkileipä on kyllä vertaansa vailla. Paahtuneet siemenet ovat ihanan rapeita ja maistuvat erikoisen hyvältä. Terveellistäkin tuo lienee 😅
Ainekset pellilliseen (60cm uuni)
2 dl seesamin siemeniä
1 dl pellavansiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
1,5 dl kurpitsan siemeniä
1 dl chian siemeniä
4 dl kiehuvaa vettä
1 dl öljyä
2 tl suolaa
Siemenet mitataan astiaan ja niihin sekoitetaan kiehuva vesi, öljy sekä suola ja sekoitetaan massa tasaiseksi.
Annetaan seoksen turvota noin 10 minuuttia.
Massa kaulitaan kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi levyksi.
Levy leikataan ruuduiksi ennen paistamista.
Näkkäriä paistetaan 175 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes se on ruskistunut ja rapea.
Näkkäri säilyy huoneen lämmössä, kuivassa ja se on parhaimmillaan pelkän voin kanssa 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti