Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. helmikuuta 2024

Mustat ja vaaleanpunaiset sytykeruusut

Tammikuun pakkaset söivät sytykeruusuvarastot tyhjiin, eikä ole ollenkaan sanottua, etteikö takkaa pidä  tänä talvena sytytellä. Ja vielä useasti ja moneen kertaan.

Aiemminkin olen toki sytykeruusuja tehnyt, mutta pääasiassa punaisena ja pitkään kun olen haaveillut mustista ruusuista. Nyt siihen viimein tuli todellinen mahdollisuus, kun olen hankkinut kynttilävaluja varten erilaisia kynttilävärejä. Myös mustaa.

Tapaan säilyttää kaikki munakennot ja niinpä tähän tarpeeseen oli materiaalia yllin kyllin.

Yhdestä isosta rasiasta tulee 15 ruusua. Tein kaksi ”pellillistä” ruusuja, 30 kumpaankin. Toisen pellillisen vahasin vaaleanpunaiseksi ja toisen mustaksi värjätyllä vahalla. Ja pellillisestä puhun sen takia, että teen nämä ruusut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kun aina näistä sen verran sotkua syntyy, että on hyvä suojata alusta ja on hyvä, että ruusut on siirrettävissä isoissa erissä. Silloin pelti tai tarjotin on hyvä ratkaisu 👍🏻

Sulatan vahan vesihauteen päällä metalliastiassa. Lisään vahan joukkoon vettä, jolloin ruusun pystyy upottamaan täysin vahaan, vaikka vahaa ei olisi astiassa, kuin parin sentin kerros. 

Kastan ruusut kolmessa erässä vahaan. Työkaluna käytän grillipihtejä. Ensin kastelen toisen puolen ruusuista ja sitten toisen puolen. Ruusun irto-osat ovat sitten jo niin hyvin kiinni toisissaan, että viimeinen upottaminen tapahtuu pitämällä pihdeillä ruusun pohjasta kiinni ja kastamalla ruusun suuaukko edellä vahaan. Tämä viimeinen kastelu tasaannuttaa vahapinnan ja korostaa väritystä, jolloin ruusut ovat hyödyllisyyden lisäksi vahvan värisiä ja kauniita.


Sopii pakkasten tulla takaisin. Kyllä näillä nyt hetken pärjää. Ja silmän ilonakin ovat 🌹







🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti