Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 5. luukku; Toffeen makuiset kerrospikkuleivät

Leivoin jouluksi jo tutuksi tulleita kerrospikkuleipiä toffeen makuisena.

 Samoja pikkuleipiä olen leiponut mm. glögin makuisella marmeladilla

Ainekset (n. 40kpl);

250 g voita

2,5 dl tomusokeria

1 muna

3 tl vaniliinisokeria 

6-6,5 dl vehnäjauhoja

n. 3 dl toffeetäytettä (joulutortuille tarkoitettua, paiston kestävää)

Voi ja tomusokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan muna ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Massaan lisätään vehnäjauhot ja sekoitetaan taikina nopeasti valmiiksi.

Taikinasta tehdään kiekko, joka kääritään kelmuun ja paketti nostetaan pakastimeen, jossa se saa olla vähintään seuraavaan pävivään niin, että se on jäätynyt.

Jäinen taikinakiekko raastetaan ohueksi hötöksi raastinraudan karkeimmalla osalla.

Hieman yli puolet taikinaraasteesta painellaan nelikulmaiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. 20x25cm). Taikinaa voi ihan reilusti painaa tiiviimmäksi, mutta pohjasta ei tarvitse tulla tasaista ja täysin kiinteää.

Taikinan päälle levitetään toffeetäyte tasaiseksi kerrokseksi.

Toffeekerroksen päälle levitetään loput taikinaraasteesta siten, että täyte peittyy suurimmaksi osaksi, mutta ei ihan kokonaan. Taikinaraastetta painellaan vain hieman kiinteämmäksi ja jätetään pinta ilmavaksi ja epätasaiseksi.

Levyä paistetaan 160 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Levy jäähdytetään vuoassa.

Leivonnainen otetaan pois vuoasta ja sen pintaan ripotellaan reilu kerros tomusokeria. 

Tämän jälkeen levy leikataan pieniksi, n. 2cm x 2 cm kokoisiksi ruuduiksi.

Tämä ohje toimii näköjään millä tahansa täytteellä 😊




🌸 Terveisin Susanna 🌸







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti