Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 14. luukku; Marmeladiruusut

Nämä mureat ruusukepikkuleivät tehdään pursottamalla.

Taikina valmistetaan hieman eri järjestyksessä, kuin normaali murotaikina.

Ainekset n. 70 pikkuleipään;

200 g huoneenlämpöistä voita

4,5 dl vehnäjauhoja

1 isohko muna

1,5 tl vaniliinisokeria

1,25 dl sokeria

Jauhot ja voi sekoitetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoittamiseen on varattava jonkin verran aikaa, että seoksen koostumus on kyllin ilmavaa.

Kananmuna ja sokerit sekoitetaan yhteen ja lisätään ne voi-jauhovaahtoon useammassa erässä, koko ajan vatkaten. Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa ja pursottaminenkin täytyy tehdä nopeasti, ettei taikina sitkisty.

Taikinasta pursotetaan tähtityllalla suurehkoja ruusukkeita leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Ruusukkeisiin tehdään esim. vedellä kostutetulla pikkulusikalla syvänne, johon pursotetaan paiston kestävää marmeladia. Näissä pikkuleivissä käytin päärynämarmeladia.


Pikkueipiä paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Valmiit pikkuleivät säilön peltirasiaan jääkaappiin, jossa ne säilyvät pari viikkoa.

Kauniit ja maistuvat ruusukkeet joulun kahvihetkiin ❤️





🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti