Bataattilaatikko ei ole joulupöydässämme ehdoton, mutta toisinaan valmistan sitäkin, jos tähdet on suotuisassa asennossa ja ylimääräiselle tekemiselle löytyy aikaa.
Ainekset;
2 kg bataatteja
2 dl kuohukermaa
3 rkl korppujauhoja
3 rkl siirappia
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
1/2 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita
Bataatit kuoritaan ja paloitellaan. Ne keitetään suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.keitinvesi kaadetaan pois ja bataatit soseutetaan sähkövatkaimella.
Soseeseen lisätään kerma, muna ja korppujauhot ja sekoitetaan massa välittömästi sekaisin. Lisätään mukaan siirappi ja muut mausteet ja sekoitetaan tasaiseksi.
Massa kaadetaan uunivuokaan. Pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja päälle lisätään voinokareita.
Laatikkoa paistetaan 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Bataatti on luonnostaan makea ja kauniin värinen mukulakasvi. Siitä syntyy oikeilla mausteilla mukava lisä joulupöytään 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti