Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 16. luukku; Bataattilaatikko

Bataattilaatikko ei ole joulupöydässämme ehdoton, mutta toisinaan valmistan sitäkin, jos tähdet on suotuisassa asennossa ja ylimääräiselle tekemiselle löytyy aikaa.

Ainekset;

2 kg bataatteja

2 dl kuohukermaa

3 rkl korppujauhoja

3 rkl siirappia

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl inkivääriä

1/2 tl kanelia

1/2 tl mustapippurirouhetta

Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Bataatit kuoritaan ja paloitellaan. Ne keitetään suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.keitinvesi kaadetaan pois ja bataatit soseutetaan sähkövatkaimella.

Soseeseen lisätään kerma, muna ja korppujauhot ja sekoitetaan massa välittömästi sekaisin. Lisätään mukaan siirappi ja muut mausteet ja sekoitetaan tasaiseksi.

Massa kaadetaan uunivuokaan. Pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja päälle lisätään voinokareita.

Laatikkoa paistetaan 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Bataatti on luonnostaan makea ja kauniin värinen mukulakasvi. Siitä syntyy oikeilla mausteilla mukava lisä joulupöytään 😋



 🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti