Joululta yli jääneet rosollin ja punajuurilaatikon käytin tänä vuonna lindströmin pihveihin. Niitä syntyi sen verran iso määrä, että suurin osa niistä päätyi pakastimeen.
Jauhelihan ja muiden ainesten määrä suhteutetaan ylijäämien määrään. Kayttämäni ainekset olivat seuraavat:
n. 3 dl rosollia
1/2 0,75 l foliovuoka, eli noin 4 dl punajuurilaatikkoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
1 kg jauhelihaa
Mustapippuria
Ripaus cayennepippuria
2 tl suolaa
Survoin rosollin ja punajuurilaatikon sauvasekoittimella soseeksi.
Sekoitin kerman, munat, mausteet ja korppujauhot sekaisin. Annoin korppujauhojen turvota seoksessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen sekoitin mukaan punajuurisoseen ja jauhelihan.
Pyörittelin ja painlin taikinasta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle pihvejä, joiden halkaisija oli n. 7 cm.
Paistoin pihvejä 200 asteessa (keskitasolla) n. 25 minuuttia.
Taas on tältä erää hävikki estetty ja pakkasessa odottaa aimo määrä pihvejä 😋
Jouluruokajatkot ovatkin kokonaisuutena melko runsaat kekkerit 😅
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti