Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 8. luukku; Punaviinisuola

Punaviinisuola on helppo ja vähällä työllä valmistuva, maustettu suola. Se on kauniiseen purkkiin pakattuna mukava joulumuistaminen.

Alkuperäisen ohjeen löysin täältä.

Sormisuolaan imeytetään kasaan keitetty punaviini. Näin suolasta tulee syvän punaista pöytäsuolaa, jossa maistuu vienosti punaviini. Punaviinisuola on myös kaunista ja se erottuu ruuan päälle ripoteltuna ihan toisella tavalla, kuin normaali, valkoinen suola.

Ainekset:

2 dl punaviiniä

250 g sormisuolaa

Punaviiniä kiehutellaan hiljaksiin, kunnes se on haihtunut suurimmaksi osaksi ja sitä on jäljellä noin 0,5 dl.

Sormisuola sekoitetaan viiniin joukkoon ja sekoittamista jatketaan niin kauan, että suola-viiniseos on tasaisen värinen.

Suola levitetään esim. leivinpaperin päälle, lautaselle tai uunipellille ja jätetään se kuivumaan. Kuivumisen edistyessä suolaa voi välillä hieman sekoitella. Kuivuminen kestää noin kaksi vuorokautta.

Täysin kuivunut suola purkitetaan kauniisiin lasipurkkeihin ja se on valmis ilahduttamaan niin tekijäänsä, kuin saajaansakin 💝





 🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti