Glögijuustokakku näyttää ja maistuu joululta. Kondensoitu maito tuo tähän kakkuun ihanaa täyteläisyyttä.
Ainekset:
200 g lotus pikkuleipiä (tai jotain muita mausteisia pikkuleipiä, esim. pipareita)
100 g voita
4 dl kuohukermaa
1 tlk (200g) ranskan kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150 g glögin makuista sosetta (vaihtoehtoisesti luumu, kirsikka tai omenasosetta, sekä 1 tl kanelia)
1 tlk kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa glögiä
4 dl glögiä
3 liivatelehteä
elintarvikeväriä
Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan mausteet ja sulatettu voi. Seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon lisätään ranskankerma, notkistettu tuorejuusto, sose sekä kondensoitu maito.
Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä ja ne sulatetaan tilkkaan kiehuvaa glögiä. Nestettä jäähdytetään hieman ja se kaadetaan täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan hyvin sekoittaen.
Täyte levitetään murupohjan päälle ja tasoitetaan.
Kakun annetaan hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia.
Kiille tehdään kakkuun vasta sitten, kun kakun pinta on hyytynyt. Näin täyte ei sekoitu kiilteeseen.
Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä ja ne sulatetaan tilkkaan kiehuvaa glögiä. Lisätään liivateneste lopun glögin sekaan ja värjätään neste tarvittaessa elintarvikevärillä.
Kiille kaadetaan kakun päälle varovasti, esim. lusikan kautta.
Laitoin sulan kiilteen pintaan elintarvikeglitteriä ja koska sitä on vaikea saada levitettyä heti kerralla tasaisesti, sekoittelin pintaa hammastikulla hennosti ees ja taas vedellen niin, että tikku ei osu täytekerrokseen, vaan kulkee kiilteen pinnassa. Näin glitter synnytti pintaan kivoja, galaksimaisia kuvioita.
Kiilteen annetaan hyytyä viileässä.
Koristelin kakun yksinkertaisesti vain suklaapäällysteisillä manteleilla, kanelitangolla ja anistähdellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti