Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 18. luukku; Shirachasuola myllyyn

Kun lähdin etsimään ohjetta punaviinisuolalle, törmäsin muihinkin mainioihin maustettujen suolojen ohjeisiin. Shirachasuolan ohjeen löysin Kokit ja Potit - blogista. Postaus on luettavissa täältä.

Shirachasuola valmistuu helposti ja nopeasti sen ehtii tehdä vielä tässä vaiheessa, jos joulumuistamiseksi sitä mielii valmistaa.

Maustoin sormisuolan sijaan karkeaa merisuolaa ja hankin kivan näköisiä suolamyllyjä, joihin suolan lopuksi pakkaan. Näin se toimii lisämaustamiseen myös ruokapöydässä. Sellaisenaan käytettäväksi karkea suola on liian suurta raetta.

Ainekset;

250 g karkeaa merisuolaa 

noin 3/4 dl shirachakastiketta

Yksinkertaisuudessaan valmistus tapahtuu siten, että soosi sekoitetaan tasaisesti suolaan ja seos kuivataan.


Kuivasin suolan pääasiassa huoneen lämmössä, mutta kuivumisen tehostamiseksi käytin sitä välillä myös 50 asteisessa uunissa. Tärkeää on sekoitella suolaa sen kuivuessa. Näin se pysyy irtonaisena, eikä paakkuunnu.

Parin päivän kuivattelun jälkeen suola on valmista.

Tämä suola on mainiota, koska siinä maistuu sekä suola, että chili, mutta chiliä ei ole liikaa näin herkkäsuisenkaan makuaisteille.

Vilkaise myös punaviinisuolan ohje täältä 





🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti