Aiemmin olen tehnyt lanttulaatikon lopusta lanttupiirakoita, joiden ohje löytyy täältä. Nyt päädyin tekemään jäljelle jääneestä lanttulaatikosta rieskoja.
Rieskat ovat nopeita tehdä ja niiden valmistamiseen ei ihmeaineita tarvita.
Ainekset;
200-300g lanttulaatikkoa
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2-3 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
0,5 tl suolaa
Voinokareita rieskojen päälle.
Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Jauhojen määrän määrittelee käytettävän laatikon määrä.
Taikinasta nostellaan noin 6 taikinakekoa leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Keot taputellaan ohuiksi kiekoiksi jauhotetuilla käsillä.
Rieskojen päälle laitetaan muutamia kunnon voinokareita ennen paistamista.
Rieskoja paistetaan 250 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä reunoihin.
Rieskat ovat parhaimmillaan lämpimänä. Ne ovat ihania aamu- tai iltapalaleipinä 🥰
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti