Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 17. joulukuuta 2024

Joulukalenterin 17. luukku; Herkkusienisalaatti

En ole sienien ylin ystävä. Niiden makukaan ei hivele, mutta suurin ongelma on niiden koostumus. Sieni on liian liukas ja tuntuu siksi siltä, ettei se kuulu suuhun.

Koska sienisalaatti on isännän herkkua ja sitä pitää joulupöydässä olla, kokeilin tehdä salaatin itse. Että jos se sitten maistuisi itsellekin.

Arvoin kaupan hyllyllä suolasienien ja säilykeherkkusienien välillä. Kun en millään tiennyt, kumpaa tavaraa sen pitäisi olla… Eikä itselläni luonnollisesti sieniä säilöttynä ole, kun en niitä normaalisti käytä. Päädyin käyttämään herkkusieniä. Ehkä tuo suolasieni oli liian vieras, kun taas herkkusieniä olen aina joskus syönyt ja näinkin vakavan asian äärellä en uskaltanut riskeerata.

Salaatin ainekset;

1 tlk (390/230g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita

1 pieni punasipuli

1 prk (200g) ranskankermaa

Noin 300g täysmajoneesia

1/2 suolakurkku

Reilusti mustapippuria

Sieniviipaleita pienistetään sen verran, että niistä tulee pieniä kuutioita. 

Sipulit pienitään sienien kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi.

Suolakurkku raastetaan ja siitä valutetaan ylimääräiset nesteet.

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi ja mukaan rouhitaan mustapippuria. Jos mustapippurista pitää, sitä saa olla reilusti.

Vaikka en vieläkään isoa määrää pysty tätä syömään, on todettava, että tämä sienisalaatti pesee valmiit salaatit mennen tullen 😊




🌸 Terveisin Susanna 🌸









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti