Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. helmikuuta 2020

Vintagelasipurnukat


Tällaiset lasiset pastellisävyiset, kuluneen näköiset purkit ja purnukat ovat olleet ihailuni kohteena jo pidemmälti. Purkissahan nyt voi säilyttää ihan mitä vaan pientä sälää; kyniä, nappeja, nuppeja ja neuloja, purukumia...

Tarvitaan siis lasinen purkki, jossa on mieluusti kohokuvioita, joita voi sitten keinotekoisella kuluttamisella korostaa. Kyseessä on siis ihan tavalliset marketin hyllystä ostetut säilykepurkit.


Purkki pestään ja puhdistetaan huolellisesti. Sen jälkeen kalkkimaalia levitetään pensselillä tasaisesti purkin ulkopintaan. Maalikerroksia tarvitaan mahdollisesti kaksi. Kun maali on kuivaa, käytetään hienoa (esim. 120) hiekkapaperia ja karhunkieltä pinnan vanhentamiseen. Hinkataan hienoisesti maalia pois purkin kohoumista ja "kulmista". Maalin pitää olla niin kuivaa, ettei se tartu käsiin, mutta liian kuivana kulumista on vaikea saada luonnollisen näköiseksi ja se tahtoo irrota isompina aloina kerralla.


Ja tadaa! Siinä niitä sitten on 😊


Sisätiloissa ja koristekäytössä katse on varmasti lähes ainoa näiden purnukoiden rasite, joten voin luvata, että sen ne kestävät moitteetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti