Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Sopivat sarvet sopivasti tuunattuna

 

Olin haaveillut pitkään semmosia nättejä sisustukseen sopivia sarvia makuuhuoneen seinälle. Pari vuotta ihan aktiivisesti yritin etsiä ja kyselläkin sarvia, mutta mielikuva niistä MUN sarvista oli jotain muuta mitä tarjonta.

Netissä oli myynnissä muutamat hirvensarvet, mutta ne oli justiin sitten semmosia hurjia 20-piikkisiä lapiosarvia, jotka vois sopia jonnekin jäähallin kokoisen kelohonkamökin takan päälle. Ei mun makkariin. Eikä ollut kukaan edes lapin reissua tekemässä, että jos sieltä olis tuntureilta poron sarvia vastaan tullut ja näille lakeuksille kulkeutunut.

No sitten sattu se mäihä. Löysin paikallisen marketin sisustusosastolta keraamiset, sopivan sirot sarvet. Käsittääkseni kuvaavat kauriin tai ainakin jonkin pienen hirvieläimen sarvia... Niissä oli valmiina se taustakin, johon sarvet oli kiinnitetty. Kaiken lisäksi ne oli 50% halvennuksessa! Lottovoitto! Tai ehkä 3+lisä. Siitä se ajatus lähti sitten rullailemaan. 

Etsiskelin palan matkaa sopivia kehyksiä ja koska itse kehystettävä asia oli noinkin maanläheinen, ajattelin että kehyksistä saa löytyä sitten sitä koristeellisuutta. Lopulta löysinkin peilin, jonka kehys oli hopeamaalilla maalattu ja muutenkin justiin sopiva.

Sileän taustan sijaan päätin että taustaksi tulee paneelia, koska sitä sattui Topin varastossa olemaan. Paneeli liimattiin ensin levyksi ja pistettiin puristukseen niin kauaksi aikaa, että liima kuivuu. Liimana tässä kohtaa käytettiin Würthin Pur-liimaa, jolla kiinnittyy kyllä sitte melkein mikä vaan ja mihinkä vaan. Sen jälkeen peili irrotettiin kehyksistä ja kehyksen sisäkaarta käytettiin sabluunana, jolla piirrettiin paneeleista tehtyyn levyyn leikattavan ovaalin muoto. Vasta tässä kohtaa alkoi hahmottumaan itsellekin se, kuinka tämä himmeli lopulta kannattaa kasata…


Kun paneeliovaalin reunat oli hiottu, oli kaikki osat valmiina maalattavaksi. Maalasin ne valkoisella kalkkimaalilla kahteen kertaan. Sen jälkeen tein hienolla hiomapaperilla kulumajälkiä kehykseen, koska lopputulos olis voinut muuten näyttää ihan liian pliisulta.




Hiomisen jälkeen vahasin ja kiillotin kaikki osat. Peilinkehyksen taustalevy kiinnitettiin paikoilleen ja paneeliovaali liimattiin kehyksien sisään, peilin alkuperäiseen taustalevyyn. Sarvien taustassa oli ripustusruuvin reikä, joten sitä käytetiin hyväksi ja paneeliin ruuvattiin ruuvi, sarvien taustaan pistettiin ihan huolella liimaa ja sarvet pukattiin paikoilleen.
En meinannut malttaa odottaa liiman kuivumista, kun jo olisin halunnut ripustaa sen jo seinälle.




2 kommenttia:

  1. Kivat sarvet olet kyllä löytänyt! Meilläkin on takkahuoneessa ollut jo vuosia puolisoni tekemä kauriin pää. Siinäkin alkaa takalevyn maali hieman halkeilla, joten pitäisi hieman korjailla maalipintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! Pidän näistä itsekin :) Oikeat sarvet olisi kyllä ihan huikeat!

      Poista