Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Mätitahnahyrrät

 

Nämä ovat todellakin nopeimmin valmistuvat suolaiset, joita nippanappa voi tituleerata itse tehdyksi. Aineksina valmis voitaikina, matitahnaa tuubista sekä juustoraastetta. Kaikkien jouluksi valmistettujen leivonnaisten tekemisen vaivan vastapainoksi näitä tehdessä pysyy kädetkin lähes puhtaina eikä aikaakaan tuhraudu kuin juuri nimeksi. Ohje oli viime vuonna jäänyt jostain lehdestä tai mainoksesta äitini haaviin ja mainion maun vuoksi pistin muistiin kovalevylleni tämän välittömästi.

Yksinkertaisuudessaan voitaikina kaulitaan ohueksi levyksi ja sen päälle levitetään ohut kerros mätitahnaa. Ripotellaan pintaan juusto ja pyöritellään taikina rullaksi. Rullasta leikataan noin 1-1,5cm vahvuisia kiekkoja, jotka asetellaan pellille ja paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Aika tarkalla on tämä paistaminen. Kun kyseessä on voitaikina, se jää helposti sisältä taikinaiseksi. Eli reilusti saa tulla väriä pintaan.


Hyrrä on yllättävän makuinen. Jos ei tiedä, että sisällä on mätitahnaa, ei sitä maustakaan ihan heti arvaa. Loistava pikkupurtava uuden vuoden vastaanottajaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti