Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Viikonlopun kermainen lihapata

Oli tarkoitus valmistaa viikonloppuna härkäruukkua, mutta kylän kahden kaupan lihahyllyjen tutkimisen jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että kotimaisen naudanlihan tarjonta ei tällä kertaa vastannut tarvettani ja päädyin ostamaan 700g karjalanpaistilihaa ja sitten vain hieman sovelsin tuota härkäruukun ohjetta.

Ainekset;

700 g karjalanpaistilihaa 

2 isoa sipulia

0,5 kg porkkanoita

2 yksikyntistä tai 4 isoa kynttä valkosipulia

Voita ruskistamiseen

1 isohko paprika tai suippopaprika

1,5 dl soijakastiketta

6 dl ruokakermaa

3 rkl sinappia

3 laakerin lehteä

1 rkl mustapippurirouhetta

Karjalanpaistilihat ovat tyypillisesti melko kookkaita paloja, joten pienistin paloja hieman pienemmiksi.

Porkkanat kuoritaan tarvittaessa ja palotaan rouheiksi paloksi.

Sipulit kuoritaan ja pilkotaan.

Paprika pilkotaan isohkoiksi paloiksi.

Valkosipulit ja sipulit kuullotellaan padassa porkkanoiden kanssa. Lisätään pataan lihat ja ruskistetaan niihin pinta. Mukaan sekoitellaan paprikat.

Lisätään pataan soijakastike, kerma sekä mausteet.

Pata laitetaan 175 asteiseen uuniin ja annetaan muhia rauhassa 2,5 - 3 tuntia.

Pataa sopii tarjottavaksi esim. riisin tai perunoiden kanssa.

Mainioita nämä ruuat, jotka valmistuvat melko lyhyen esivalmistelun jälkeen uunissa kuin itsestään! Pitkä muhittaminen uunissa antaa mahdollisuuden tarttua suurempiinkin hommiin ja niinpä päivän sai mukavasti kuluttaa sadonkorjuu- ja puutarhatöissä. Riisin keittämisen jälkeen olikin täydellinen viikonloppuruoka valmiina. Lisukkeena tuoreet kasvikset omasta kasvihuoneesta 😋





🌸 Terveisin Susanna 🌸





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti