Jauhelihatäytteisiä lättyjä ei tule turhan usein tehtyä. Suurin vaiva näissä on se lättyjen paistaminen.
Lättyjen perusohje;
3 kananmunaa
6 dl vissyvettä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Voita paistamiseen
Munien rakenne rikotaan ja niiden sekaan lisätään maito sekä kuivat aineet. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja jätetään turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Lätyt paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Ohjeen mukaisesta taikinamäärästä saa noin 8 lättyä.
8 lätyn täyte;
600 g jauhelihaa
1 sipuli
Maustamiseen suolaa ja mustapippuria
Noin 0,5 dl ketsuppia.
Pinnalle 150 g juustoraastetta
Pienistetty sipuli sekä jauheliha paistetaan ja seos maustetaan.
Jauhelihatäytettä levitellään lättyjen keskelle ja lätyt kääritään rullalle.
Lättyrullat asetellaan uunipellille ja niiden pintaan ripotellaan juustoraastetta.
Lättyjä paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinnassa oleva juusto on saanut hieman väriä.
Hieman työläs herkkuruoka, mutta joka kerta vaivan väärtti 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti