Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. syyskuuta 2024

Syksyn 2024 istutuksia

Tähän aikaan vuodesta viikonloppujen touhut keskittyvät sadonkorjuuseen ja syysistutusten tekoon. 

Kasvihuoneeseen jäi vielä muutama pieni, vihreä tomaatti, mutta voi olla, että ne käyn sieltä hakemassa kypsymään sisätiloihin. 

Suurin ilo ja riemu syntyi kurpitsojen ansiota. Kolme kurpitsan taintani tuotti lopulta neljä kurpitsaa; kaksi isompaa ja kaksi pienempää. Koska kesä meni jalkapotilaana ja koko hyötymaan hoito oli muiden vastuulla, en tiennyt yhtään, mitä siellä mäellä tapahtuu. Ja kun lopulta kesän lopulla pääsin käsiksi hyötymaahan. löysin sieltä nämä kurpitsat, joista yksi oli kasvanut ihan salaa heinikossa, kasvihuoneen takana 😅


Vaikka pakkasia ei vielä viime viikonlopulla oltu luvattu, siirsin ihan ensimmäisenä kesäistutuksista omiin ruukkuihinsa niin monta pelargoniaa, kuin vain mahdollista. Tai lähinnä niin monta, kuin minun on tilan suhteen mahdollista talvettaa. Sen jälkeen oli aika jättää hyvästit kesäkukille... Eipä ne enää kovin vahvasti jaksaneet kukkiakaan. Ja kuinka ollakaan, se ensimmäinen pakkasaamukin tuli heti sunnuntain perään. 

Tein kesäkukkaistutsten tilalle syysistutuksia callunoista ja havuista.

Porraspään ruukkuihin tein istutukset samalla kaavalla, kuin viime syksyn kirjavissa istutuksissa. Nyt löysin kuitenkin callunoita, joiden oksien kärjet hehkuivat oranssia ja ajattelin niiden värityksen sopivan kivasti yhteen istutusten keskelle kaavailemieni, massasta valmistettujen pikkukurpitsojen kanssa sekä oikeiden kurpitsojen, joita olin ajatellut asetella kukkapurkkien lomaan.

Kesäistutuksista hyödynsin muratit ja hopealehdet. Niitä istutin isoon peltisaaviin ihanan tumman viininpunaisten pallokrysanteemien kanssa.

Kurpitsoista iso osa on niitä oman maan tuotteita 😊 Saattaa olla, että kurpitsoja ostelen vielä lisää aina kaupassa kulkiessani. Ne kun ovat jotenkin niin kivan näköisiä ja syksyn värisiä.

Pari mustaa lyhtyä luo tunnelmaa istutusten lomassa. Lähempänä lokakuuta mukaan pääsee vielä keraamisia kurpitsalyhtyjä 🎃 

Ehkä taas vähän amerikkaa, mutta halusin kerrankin toteuttaa sisääntuloon tällaisen näyttävän, kurpitsoilla koristellun istutusryhmän.


Parvekkeen puolelle tein pari perinteisempää istutusta callunoista ja havuista. Mahtui mukaan myös koristekaali 😊


Suosin isompia istutuskokonaisuuksia. Yksikin näyttävä istutus voi korvata monta pientä, yksittäistä syyskukkaa.







 🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti