Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. syyskuuta 2024

Pienen ikkunan makrameeverho

Tämä pienen ikkunan kappaverho oli hyvä harjoitus isommalle kaavailemalleni solmutyölle. Ensinnäkin, tämän verhon myötä opin viimein kohosolmun teon, joka on ollut minulle jostain syystä tähän asti hankala. Toiseksi, opin taas hieman lisää materiaalin menekistä ja käyttäytymisestä.

Käytin työhön beigeä paulina-kudosnyöriä ja työhön kului lankaa koko kerä. Tosin taas niitä hukkapaloja jäi. Ärsyttävää, mutta väistämätöntä. Näistä pätkistä kuitenkin lisää myöhemmin 😉

Aloitin työn leikkaamalla 6 metriä pitkiä nyörejä. Tein tankolenkit erillisinä aloittaen nyörien keskikohdista. Lenkkeihin käytin kaksoistasosolmuja. Yhteen lenkkiin tarvittiin aina neljä nyöriä ja lenkkejä tein lopulta 9.


Lenkkejä olisi tullut liian tiheään, jos olisin jatkanut työtä suoraan niistä. Tai lähinnä ongelmana olisi noin toteutettuna ollut materiaalin riittävyys. Sen vuoksi sidoin leivonpääsolmulla yhden, noin 4,5 m pitkän nyörin keskikohdastaan kaikkien lenkkien reunimmaisiin nyöreihin. Lenkkien yhdistämisen tein solmomalla vielä yhden nyörin, joka liittää lenkkien reunimmaiset nyörit toisiinsa. Näin sain lenkkien väliin lisää työstettäviä lankoja.

Lenkkien jälkeen jatkoin työtä vuorottelevilla kaksoistasosolmuilla. Tekemisen myötä syntyi vasta ajatus kuviosta ja lopulta päädyin siihen, että verhoon tuli kolme kolmiota. Eli aina kolmen lenkin väliin syntyi yksi kärki.

Kolmiot reunustin kohosolmurivillä.

Kohosolmurivin jälkeen tein jokaisen kolmion syvennykseen ja kärkeen tasosolmuilla kierteisen nyöriryhmän ja lopuksi toistin kohosolmurivin myötäillen edellistä riviä.

Jonkun aikaa mietin noiden irtonaisten nyörinpäiden pituutta ja muotoa. Lopulta päätin leikata ne toistamaan kolmioiden muotoa 

Joku aivopieru se tähänkin työhön kuitenkin mahtui. Yksi nyörin pää oli huomattavasti lyhyempi ja sellaiseksi se sitten jäi. Seuraavalla kerralla pitää vaan olla vähän tarkempi, kun nyörejä alussa puolittaa.

Verho on oikeastaan sellainen, kuin sen kuvittelinkin olevan. Ainoa ongelma on se, että vaikka olin mukamas mitannut verhon leveyden sopivaksi, se jäi siltikin lyhyeksi. Nämä solmut kun oleentuessaan vetävät työtä soukemmalle,. Että se kuitenkin peittäisi koko ikkunan, asetin reunimmaiset lenkit tangon kannakkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä verho on reunoistaan vähän vedätyksissä, mutta eipä tuo tässä teknisessä tilassa niinkään haittaa 😅 

Tästä nyt vaan sitten on otettava opiksi myös se, että ennemmin näihin töihin on syytä varata vähän enemmän sitä leveyttä, mitä mitta enshätään osoittaa.

Mutta kaiken kaikkiaan, varsin kivan näköinen verho 😊




 🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti