Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. syyskuuta 2024

Kurkku-kesäkurpitsarelish

Oman puutarhan sadon hyödyntäminen jatkuu. 

Tänään pilkoin, pienistin ja keittelin kurkut salaatiksi sekä relishiksi. Kurkkusalaatti syntyi hyväksi todetulla kiinteän kurkkusalaatin ohjeella, joka löytyy täältä. Kaipasin myös sellaista perinteisempää kurkkusalaattia ja valmistin sen relishtyyppisenä. Kurkun lisäksi raastoin mukaan myös kesäkurpitsaa.


Ainekset;

2 keskikokoista kurkkua

1 pienehkö kesäkurpitsa

2 keskikokoista sipulia

2 valkosipulia

1 dl tillisilppua


Liemi;

1,5 dl etikkaa

2 dl vettä

3 rkl suolaa

3,5 dl sokeria

1/2 tl valkopippurirouhetta


Kurkut ja kurpitsat raastetaan. Sipulit ja valkosipulit kuoritaan ja pilkotaan. Tilli pienistetään silpuksi.

Liemen aineet sekoitetaan yhteen ja kiehautetaan kattilassa.

Kattila nostetaan liedeltä ja kasvikset sekoitetaan kiehuvan kuumaan nesteeseen maustumaan. 15 minuutin jälkeen relish purkitetaan puhtaisiin tölkkeihin.

Relish säilyy viileässä säilytettynä jopa kuukausia.

Relish piristää normaalin arkiruuan, mutta sopii lisäkkeeksi lähes minkä tahansa ruuan kylkeen 😋






 🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti