Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. syyskuuta 2024

Makrameekoristeltu lasipurkki

 

Makrameesolmeiltu kaulus lasipurkkiin olikin nopea ja mukava välityö. 

Koska kyseessä oli pelkkä kokeilu, en sen ihmeemmin lähtenyt toteuttamaan tätä kaulusta millään varsinaisella ohjella, vaan halusin vain kokeilla, miten tuo luonnistuu. Eikä tuo lopputulos ihan onneton ole. Eli luonnistuu kyllä! 😅

Lasipurkiksi valitsin säilyketölkin kierrätyslasien joukosta. Purnukka on sen verran leveä, että sinne mahtuu hyvin tuikkukynttilä.

Solmeiluun käytin chunkymop-nyöriä.

Leikkasin nyöristä niin pitkän pätkän, että sain kierrettyä sen kaksi kertaa tölkin suuaukon ympäri ja että hevosenhäntäsolmun jälkeen nyörin päät jäivät niin pitkiksi, että ne liittyvät osaksi solmeiltavia nyörejä. Tämän nyörin on oltava sen verran löyhä, että siihen onnistuu kiinnittää loput langat.

Leikkasin nyöristä 23 noin 30 cm mittaisia pätkiä (huom! Matalaan purkki = lyhyemmät langat). Nämä nyörit kiinnitin  leivonpääsolmuilla purkin kaulusta kiertävään parinyöriin. Tämän jälkeen kauluksessa oli 24 solmeiltavaa nyöriparia.

Aloitin solmeilun kasoistasosolmuilla, joita tuli aina kaksi peräkkäin ja jatkoin solmuja kauluksen ympäri.

Tämän jälkeen tein vuorottelevia solmuja, eli seuraavat 2 solmua tulivat edellisten solmujen väliin.

Kolmannella kierroksella tein kaksoistasosolmut taas samoihin lankoihin, joihin ne tulivat ensimmäisellä kierroksella. Tästä muodostuu salmiakkikuvio.

Koska kyseessä oli näin matala purkki, piti lopetusta ryhtyä ajattelemaan jo näiden kierrosten jälkeen.

Viimeisen kierroksen solmut tein taas vuorotellen, mutta vain joka toiseen solmun väliin. Näin reunaan tuli sahalaitakuvio.

Löysin pieniä puuhelmiä, joissa on suuri reikä keskellä ja käytin noita helmiä päättelyyn. Teippasin sahalaitojen kärjestä tulevien nyörien päät ja pujottelin helmet nyöreihin. Helmien alle solmin taas hevosenhäntäsolmut. Kun nämä langat on sidottu, työ ei pääse purkautumaan.

Lopuksi kampasin ylijääneet langat auki ja leikkasin ne purkin alareunan tasoon.

Purkkiin laitoin hieman koristehiekkaa, että kynttilä pysyy paremmin paikallaan. Oikeaa kynttilää en kuitenkaan polttaisi tällaisissa astioissa ilman valvontaa.

Jotenkin lämminhenkinen ja tunnelmallinen lasilyhty 🥰






🌸 Terveisin Susanna 🌸


https://www.facebook.com/pastaakostassa 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti