Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Tomaattipaistos

Nyt, kun kasvihuoneesta tuli kerättyä loppu sato, tomaatteja on tarjolla vähän enemmän, kuin mitä niitä tuoreena ehdittäisiin syömään. 

Selailtuani vaihtoehtoja, löysin varsin lupaavan tomaattipaistoksen ohjeen täältä. Toteutus myötäili kuitenkin lähinnä sitä linjaa, mitä kaapista sattui löytymään.

Tomaattini eivät olleet mitään supersuuria, joten niitä sain käyttämääni vuokaan kulutettua 8 kpl. Tällä määrällä tomaattisiivuja oli vuoassa noin 3 kerrosta.

Ainekset;

Tomaatteja 6-10 kpl (koosta riippuen)

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl basilikaa (kuivattua)

2 dl ruokakermaa

2,5 dl juustoraastetta

 Tomaatit siivutetaan noin 1 cm vahvuisiksi siivuiksi ja ne ladotaan kerroksittain uunivuokaan.

Mausteet sekoitetaan kermaan ja seos kaadetaan tomaattien päälle.

Lopuksi juustoraaste ripotellaan pintaan.

Tomaattipaistos valmistuu 175 asteisessa uunissa noin 30 minuutissa.

Koska tomaateista irtoaa runsaasti nestettä, paistos on varsin vetinen, jos sen ei anna rauhassa vetäytyä ennen tarjoilua. Vetäytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään 15 minuuttia.

Tomaatti on paistettuna ihanan makuista, eikä tämä paistos petä sen suhteen. Tämä nopeasti valmistuva kasvislisuke sopii nautittavaksi vaikka liharuokien kanssa.




 🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti